telefon defect

Nu se mai aprinde telefonul? Vezi posibile rezolvari

Nu se mai aprinde telefonul

Nu se mai aprinde telefonul? Vezi posibile rezolvari ale problemei

Fie ca esti sarac sau bogat, un element cel mai probabil il aveti in comun: telefonul mobil.
Acum datorita accesibilitatii ridicate a telefoanelor inteligente, este mai convenabil decat oricand sa iti achizitionezi unul. Mai ales daca comanzi de pe site-uri ca Aliexpress sau Gearbest.
Indiferent ca dispozitivul este ieftin sau scump,  se intampla ca uneorisa nu mai coopereze cu tine sau sa decida ca nu mai vrea sa-si aprinda ecranul deloc.

De ce nu se mai aprinde telefonul?

In acest articol am sa-ti dau cateva exemple de cauze comune pentru care nu ti se mai aprinde telefonul si care ar fi solutiile de rezolvare a problemei.

Ca o mica nota, cauzele din acest articol nu sunt garantate sa fie adevarate, sunt mai mult o enumeratie a celor mai comune si des intalnite probleme. Telefoanele fiind foarte complexe, orice parte electronica poate cauza o nefunctionare corespunzatoare.

Sfatul meu este sa vizitezi un service autorizat, in cazul in care constatarile din articol nu iti sunt de ajutor.

Cauza 1: Probleme cu bateria

Un dispozitiv mobil depinde de baterie pentru a functiona. Astfel fiind o piesa cheie din componenta telefoanelor. Bateriile au un termen de valabilitate, care expira dupa ceva ani de utilizare continua a telefonului. In cazul in care ciclurile bateriei au fost epuizate, bateria nu mai are capacitatea de a inmagazina energie si astfel nu mai permite telefonului sa se deschida.
Sfatul meu este sa incerci bateria unui telefon care functioneaza sau daca ai o baterie care nu poate fi schimbata usor, baga telefonul la incarcat si vezi daca acesta are o reactie. Daca atunci cand conectezi telefonul la un incarcator, modelul se deschide, cel mai probabil bateria este defecta si trebuie inlocuita de urgenta.

Cauza 2: Sistem de operare corupt

In cazul in care ai facut un update ce a esuat si imediat ai constatat ca nu se aprinde telefonul, cauza in contextul acesta este legata de un sistem de operare corupt. Daca telefonul afiseaza logo-ul dar nu trece de un anumite punct si ramane blocat, este in stadiul de soft bricked, adica partea software este corupta.
Daca nu afiseaza nimic pe ecran chiar daca tii apasat butonul cateva secunde bune, posibil sa fie in stadiul de hard brick care e o idee mai complicat de solutionat.
In prima situatie, telefonul se repara foarte rapid printr-o resoftare cu cablul de date, in al 2-lea caz posibil sa fii nevoit sa apelezi la un service autorizat.

Cauza 3: Umezeala

Sa spunem ca ai plecat in vacanta cu prietenii pe la mare si acolo ai petrecut, ai iesit si ai stat mult timp pe plaja. In timpul asta te-a prins si ploaia si cand ai ajuns acasa ai realizat ca nu se mai aprinde telefonul.
In acest context este clar ca modelul a suferit de pe urma umezelii, ce poti face in situatia aceasta este sa lasi telefonul intr-un mediu calduros, ferit de umezeala in asa fel incat apa ce posibil sa se infiltrat in el sa se evapore. Si nu in ultimul rand sa ai bateria deconectata!
Telefonul ar trebui sa-ti revina la normal odata ce este complet uscat. Problema in contextul acesta nu este apa dulce, ci apa sarata. Daca modelul a fost umezit cu apa sarata, posibil ca dauna sa fie mai extensiva.

Cauza 4: Butonul de blocat ecranul

In cazul telefoanelor smart unul din cele mai apasate butoane este cel de blocat ecranul. Ca orice parte mecanica, butoanele au un termen de viata, un numar de apasari la care sunt garantate.
Posibil ca nu se mai aprinde telefonul din pricina unui buton defect si tu sa nu-ti dai seama. Aceasta poate si sa ramana blocat si chiar daca-l apesi sa nu se intample nimic. In contextul acesta trebuie sa vizitezi un service gsm autorizat.

Cauza 5: Ecranul sa nu mai functioneze

Chiar daca apesi butonul de blocare ecran, nimic nu se intampla cu telefonul. Insa daca cineva iti da un apel acesta suna. Problema in contextul acesta este display-ul modelului. Ca display-ul sa moara pur si simplu, fara ca tu sa fi scapat telefonul este o situatie extrem de rara insa se poate intampla. Inlocuirea panoului poate fi accesibila pentru majoritatea telefoanelor, numai pentru anumite modelele reparatia e scumpa (S6 edge, S7 edge, S8).
 
Cam acestea ar fi principalele 5 cauze pentru care nu se mai aprinde telefonul. O parte din probleme mentionate mai sus pot fi solutionate de tine, acasa, insa daca te simti depasit de situatie recomandarea mea este sa-ti mai modelul pe mana unui specialist.

Crezi ca mai poate fi o cauza pentru care nu se aprinde telefonul? Lasa un comentariu

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani