Bacterie ce mananca poluarea

Bacterie ce mananca poluarea a fost descoperita

Poluarea este o problema cu care se confrunta omenirea in secolul 21. Chiar daca este o chestiune foarte grava, cu ramificatii extrem de periculoase in prezent si viitor, cumva ne-am facut-o cu mana noastra. Iar ce este mai surprinzator de atat e faptul ca inca nu pare sa fim indeajuns de constienti incat la nivel global sa recunoastem ca avem o problema cu asta. Ideea fiind sa o rezolvam cat mai rapid si eficient posibil.
Dar se pare ca deviez de la subiectul initial…

Poluarea este o problema, punct! Dar se pare ca posibil sa avem o rezolvare?!

O echipa de cercetatori din cadrul Universitatii de Stat din Washington au descoperit o noua metoda prin care pot studia o serie de microorganisme regasite in lacul Heart Lake Geyser Basin din parcul Yellowstone.

Ce face aceasta cercetare remarcabile, e modul in care microorganismele studiate functioneaza.

Practic acestea convertesc substantele poluante din apropiata lor proximitate in electricitate.

Cercetatorii stiau de existenta acestor organisme, insa pana acum nu aveau o metoda eficienta prin care sa le izoleze, asta pana acum. Acestia au dezvoltat un dispozitiv ce functioneaza pe baterii si astfel le permite sa il poarte cu ei in diferitele zone de test facand izolarea si extractia organismelor ce mananca poluare si produc electricitate. Mostrele sunt luate ulterior in laborator si permit teste amanuntite.

In viitor posibil ca aceasta descoperire sa rezolve partial problema poluarii pe planeta si totodata sa genereze o parte din necesarul energetic in aplicatii specifice.

sursa VIA

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani