conectare tv la telefon

Conectare telefon la televizor simplu utilizand urmatoarele metodele

Conectare telefon la televizor simplu utilizand urmatoarele metodele

Unul din cele mai utilizate dispozitive electronice dintr-o casa moderna, dupa laptop si telefon, trebuie sa fie musai televizorul.
Acum sunt zeci, poate chiar sute de modele de televizioare smart, non-smart din care poti sa alegi. Fiind atat de multe chiar decizia in sine poate fi complicata de luat, insa sa presupunem ca deja ai ajuns la o decizie in privinta unui televizor si il ai acasa montat gata.

Si deodata iti pica fisa: oare pot conecta telefonul la televizior?

Nu zici nimic gresit, chiar e o metoda foarte eficienta pentru a pune content pe marele ecran.
Insa cum poti sa efectuezi o conectare a telefonului la TV simplu fara complicatii inutile?
Pai in acest articol am sa incerc sa-ti explic chiar asa pe cat de bine pot.
Mai jos sunt multiple metode prin care poti face asta, in functie de tehnologiile disponibile in telefonul tau. Metodele in cauza sunt destinate mai mult televizioarelor non-smart, daca ai un televizor smart doar trebuie sa accesezi sectiunea Wireless Display din setari sau sa apesi butonul de cast din aplicatii.
 

Conectare telefon la televizor: Metoda 1


Prima metoda nu este wireless, insa functioneaza foarte bine in contextul in care broadcastul wifi iti face figuri. Cum realizezi asta? Cu ajutorul unui cablu HDMI la micro USB, Lightning sau la USB tip C.
Practic folosesti telefonul ca media player si cu ajutorul cablului faci stream la ecranul telefonului pe TV. Incovenientul in acest context e lungimea cablului. Daca nu este indeajuns de lung cablul esti nevoit sa stai langa televizor ca sa interactinezi cu telefonul.
Sau ca alternativa ai putea conecta o tastatura bluetooth ce are trackpad ca sa controlezi telefonul. Trebuie sa stii ca nu toate telefoanele si tabletele cu Android suporta aceasta functie. Cauta specificatiile modelului tau si vezi daca este ceva mentionat de MHL. In cazul iPhone-ului, tehnologia functioneaza pe aproape toate modelele (desi nu se numeste MHL)
Cumpara cablu HDMI la Micro USB
Cumpara cablu HDMI la USB C
⏩ Cumpara cablu HDMI la 8pin Apple

Conectare telefon la televizor: Metoda 2

Conectare telefon la televizor simplu utilizand urmatoarele metodele 31


In cazul in care doresti o conexiune wireless insa TV-ul tau nu e smart, poti utiliza un donggle de tip Miracast. Practic utilizeaza tehnologia DLNA pentru a transfera imaginea telefonului tau pe marele ecran utilizand WIFI-ul telefonului. Stick-ul are in interior un cip de procesare integrat care face interfata sa functioneze si necesita si un port MicroUSB pentru a functiona (stick-ul trebuie alimentat).
Functioneaza cu majoritatea dispozitivelor cu Android si cu toate dispozitivele cu iOS.
Cumpara adaptor Miracast
 

Conectare telefon la televizor: Metoda 3

Conectare telefon la televizor simplu utilizand urmatoarele metodele 32


Google a lansat propriul dispozitiv pentru a suporta functia Cast ce o pot implementa dezvoltatorii de aplicatii in propriul lor cod. Tehnologia se foloseste tot de WIFI, insa utilizeaza standardul WIFI AC avand viteze bune de transmisie fara delay.
In aplicatia Youtube sau alte media playere o sa iti apara functia de Cast atunci cand pe aceiasi retea WIFI este detectat un TV cu Chromecast.
Adaptorul il gasesti la majoritatea magazinelor online din Romania.
 

Tu pentru ce doresti sa-ti conectezi telefonul la TV? Lasa un comentariu mai jos te rog

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles