conectare tv la telefon

Conectare telefon la televizor simplu utilizand urmatoarele metode

Unul din cele mai utilizate dispozitive electronice dintr-o casa moderna, dupa laptop si telefon, trebuie sa fie musai televizorul.

Acum sunt zeci, poate chiar sute de modele de televizioare smart, non-smart din care poti sa alegi. Fiind atat de multe chiar decizia in sine poate fi complicata de luat, insa sa presupunem ca deja ai ajuns la o decizie in privinta unui televizor si il ai acasa montat gata.

Si deodata iti pica fisa: oare pot conecta telefonul la televizior?

Nu zici nimic gresit, chiar e o metoda foarte eficienta pentru a pune content pe marele ecran.
Insa cum poti sa efectuezi o conectare a telefonului la TV simplu fara complicatii inutile?
Pai in acest articol am sa incerc sa-ti explic chiar asa pe cat de bine pot.
Mai jos sunt multiple metode prin care poti face asta, in functie de tehnologiile disponibile in telefonul tau. Metodele in cauza sunt destinate mai mult televizioarelor non-smart, daca ai un televizor smart doar trebuie sa accesezi sectiunea Wireless Display din setari sau sa apesi butonul de cast din aplicatii.
 

Conectare telefon la televizor: Metoda 1


Prima metoda nu este wireless, insa functioneaza foarte bine in contextul in care broadcastul wifi iti face figuri. Cum realizezi asta? Cu ajutorul unui cablu HDMI la micro USB, Lightning sau la USB tip C.

Practic folosesti telefonul ca media player si cu ajutorul cablului faci stream la ecranul telefonului pe TV. Incovenientul in acest context e lungimea cablului. Daca nu este indeajuns de lung cablul esti nevoit sa stai langa televizor ca sa interactinezi cu telefonul.

Sau ca alternativa ai putea conecta o tastatura bluetooth ce are trackpad ca sa controlezi telefonul. Trebuie sa stii ca nu toate telefoanele si tabletele cu Android suporta aceasta functie.

Cauta specificatiile modelului tau si vezi daca este ceva mentionat de MHL. In cazul iPhone-ului, tehnologia functioneaza pe aproape toate modelele (desi nu se numeste MHL)

Conectare telefon la televizor: Metoda 2

Conectare telefon la televizor simplu utilizand urmatoarele metode 31


In cazul in care doresti o conexiune wireless insa TV-ul tau nu e smart, poti utiliza un donggle de streaming.

Practic utilizeaza tehnologia DLNA pentru a transfera imaginea telefonului tau pe marele ecran utilizand WIFI-ul telefonului. Stick-ul are in interior un cip de procesare integrat care face interfata sa functioneze si necesita si un port MicroUSB pentru a functiona (stick-ul trebuie alimentat).
Functioneaza cu majoritatea dispozitivelor cu Android si cu toate dispozitivele cu iOS.

Conectare telefon la televizor: Metoda 3

conectare telefon la televizor


Google a lansat propriul dispozitiv pentru a suporta functia Cast ce o pot implementa dezvoltatorii de aplicatii in propriul lor cod.

Tehnologia se foloseste tot de WIFI, insa utilizeaza standardul WIFI AC avand viteze bune de transmisie fara delay.

Sunt mai multe dispozitive de la Google ce suportă această funcție, cel mai popular este Chromecast sau Chromecast with Google TV.

Chromecast-ul simplu suporta doar functia de cast pe televizor si nimic mai mult iar daca televizorul suporta, poti folosi si telecomanda televizorului pentru un control minim in anumite aplicatii.

SI mai este Google Chromecast with Google TV ce e un donggle o idee mai avansat. Nu numai ca suport ca faci o conectare telefon la televizor dar in acelasi timp iti ofera o interfata de smart TV cu o telecomanda proprie. Eu recomand aceasta varianta chiar daca este mai scumpa cu 100 lei in medie.


In aplicatia Youtube sau alte media playere o sa iti apara functia de Cast atunci cand pe aceiasi retea WIFI este detectat un TV cu Chromecast.
Adaptorul il gasesti la majoritatea magazinelor online din Romania.

Conectare telefon la televizor: Metoda 4

Conectare telefon la televizor simplu utilizand urmatoarele metode 32

Mai noi multi producatori de televizoare smart au propriile functii pentru a face mirroring intre dispozitive.

Functia are mai multe denumiri in functie de la brand la brand, insa toate fac acelasi lucru.

In general, aceasta optiune se gaseste in setarile telefonului sau televizorului. Conecteaza ambele dispozitive la aceeasi retea Wi-Fi, apoi acceseaza functia de screen mirroring pe telefon si selecteaza televizorul smart ca dispozitiv de redare.

Este posibil ca unii producatori de televizoare smart sa-ti ceara sa instalezi aplicatii suplimentare.

Tu pentru ce doresti sa-ti conectezi telefonul la TV? Lasa un comentariu mai jos te rog

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani