Cel mai bun router wireless pentru RDS

Cel mai bun router wireless pentru RDS

Cel mai bun router wireless pentru RDS

Digi (RCS-RDS) este unul din cei mai mari furnizori de servicii telecom din România și poate chiar și din S-E Europei.

Aceștia s-au remarcat și au acaparat mult din piață datorită politicii de preț foarte agresive și serviciile de o calitate bună, per total.

Iar odată cu introducerea de servicii GSM situația s-a schimbat din ce în ce mai mult în favoare alor.

Tu la ce operator de telefonie mobilă ai cartelă SIM? Lasă un comentariu aici

Dar focusul în articol se va mențin pe serviciile de internet prin fibră și în special calitatea internetului wireless.

Digi include un router wireless în pachet. Router care face o treabă decentă dacă nu ai pretenții prea mari la viteza la internet și puterea semnalului, însă dacă te joci sau ai o casă mai mare este esențial să ai un router wireless puternic ce este în stare să-ți mențină dispozitivele conectate.

În acest articol am să-ți prezint cel mai bun router wireless pentru RDS ce merită să-l achiziționezi. Chiar dacă ai servicii de internet de la alt provider, acest router va face față fără probleme.

Condițiile în selectarea routereului au fost următoare:

  • să suporte viteze gigabit
  • să suporte conectivitate 5Ghz
  • compatibilitate cu standardul MU-MIMO și Beamforming+
  • aplicație de mobil
  • semnal puternic

Tenda AC10 este unul din cele mai ieftine și performante routere gigabit

AC10U

Routerul suportă viteze gigabit atât pentru conexiunea prin cablu cât și prin standardul Wifi de 5Ghz (viteza maximă suportată prin 5Ghz este undeva pe la 800mbps).

Pe lângă asta semnalul este puternic și acoperă o arie destul de mare, chiar dacă ai pereții groși sau ești departe de router.

Având 4 antene, multiple dispozitive pot fi deservite în același timp fără probleme și prin intermediul standardului MU-MIMO și Beamforming+ viteza este împărțită inteligent între cei care accesează internediul prin intermediul routerului în același timp. Aspect care face diferența atunci când te joci iar colegul de apartament face streaming la ceva în FULL HD sau 4K.

AC10U

Aplicația de mobil îți permite să configurezi toate setările routerului și face configurarea acestui extrem de ușoară. La ce utilizez eu aplicația cel mai mult este să monitorizez calitatea semnalului, asta pentru că în bloc sunt multe rețele WIFI și uneori am interferențe dar routerul îmi permite să ajustez eu rapid canalul de emisie sau să facă el optimizarea automat.

Ce alte funcții interesante mai are routerului?

  • poți conecta o imprimantă la router ca să printezi ușor fără cabluri (deși imprimanta se conectează la router prin portul USB)
  • poți dezactiva led-urile dacă lumina te deranjează noaptea
  • se poate programa restartarea routerului automat la o anumită ora ca a 2-a zi conexiunea să fie perfectă (foarte utilă funcția)
  • portul USB îți permite să conectezi un HDD extern pentru stocare de fișiere pe rețea

Concluzia

Routere Wireless cu suporta 5GHz este destul de vastă. Însă calitate la un preț corect e cumva mai rar. Astfel routerul nostru este perfect. Are un preț de 120-160 lei și un set de funcții regăsit pe routere de cel puțin două ori mai scumpe, fiind achiziția perfectă.

Mai mult decât atât calitatea routerului și funcționarea este mai mult decât decentă, e foarte bună chiar.

Tu ce router wireless ai în momentul de față?

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani