masina tesla model p

Cat valoreaza Tesla? Mai mult decat Ford sau General Motors

Cat valoreaza Tesla

Cat valoreaza Tesla ? Mai mult decat Ford sau General Motors

Tesla este una din singurele companii ce a facut progrese semnificative pentru sectorul auto. De ani buni sectorul acesta era dominat de giganti ca Automobile Bavaria, VW, General Motors si Ford. Companii ce au scris practic istoria masinilor din ziua de azi, insa asta nu inseamna ca viitorul nu le influenteaza capacitatea de dezvoltare.
Practic datorita faptului ca majoritatea companiilor mentioante mai sus produc in mare parte doar automobile cu motoare pe motorina sau benzina, le este cumva si dificil sa faca o schimbare radicala la masinile lor. Chiar si in momentul de fata combustibilii fosili sunt mult mai practici decat alternativele bio. Plus ca conducerea companiilor Ford, GM si altele , inca nu sunt deschisi in totalitate pentru solutiile electrice sau cu hidrogen din diverse motive.
Aici a intervenit Tesla, fiind o companie noua, condusa de un om deschis la nou si-au permis sa isi asume anumite riscuri in ceea ce priveste masinile lor. Astfel au mers pe ruta de a le face complet electrice.
Aceste demersuri in suportarea ideilor de masina electrica, investitiile in fabrica de baterii si calitatea surprinzatoare a masinilor a pus compania la punctul in care se prezinta azi.
Mai precis Tesla a reusit ceva incredibil si asta intr-un timp relativ scurt.

Tesla valoreaza mai mult decat Ford sau General Motors

masina tesla model p
FOTO: Tesla P90D

Mai precis o actiune Tesla a valorat 311.5 $/actiune zilele trecute pe bursa de valori , astfel compania este evaluata undeva la 51.4 mild. $.
Desi General Motors si Ford au vandut mult mai multe vechicule in acelasi segment de timp comparativ cu Tesla, compania a reusit sa depaseasca gigantii.
Daca asta nu era indeajuns, analistii bursieri preconizeaza o crestere cu mai bine de 50% pentru actiunile Testa in lunile ce urmeaza.

Ce inseamna acest lucru?

Nu va imaginati ca Ford sau General Motors vor intra in faliment prea curand. Doar ca s-a dovedit automat potentialul Testa si acum mai mult ca niciodata ar fi cazul ca companiile mari din industria auto sa inceapa mai violent sa faca demersurile pentru masina viitorului.
In acelasi timp orice competitie este buna pentru consumator. Astfel in viitorul apropiat ne putem astepta la oferte din ce in ce mai avantajoase pentru cei care doresc achizitionarea unei masini, mult mai multe functii integrate in pachetul de baza, o securitate mai avansata a masinilor si un computer de bord mult mai inteligent.

Cum e viitorul pentru Testa?

Cat valoreaza Tesla acum este putin din punctul meu de vedere, compania va creste mult mai mult in viitorul apropiat daca inovatia si curiozitatea angajatilor se va mentine ascendenta.
Astfel ne putem astepta la tehnologii noi, revolutionare ce pot schimba industrii intregi.
Pentru copii nostrii, Tesla, o sa fie una din companiile ce a pus bazele masinii electrice si tehnologiilor high tech, ca o emblema ce va fi prezenta aproape peste tot.
De ce?
Pentru ca odata ce masina electrica va avea succes (deja vedem primele semne cum ca are) cel mai sigur corporatia se va orienta la producerea de alte mijloace de transport electrice.
 

Tu ce parerea ai de cat valoreaza Tesla? Crezi ca este o crestere de moment sau de durata?

Ai cont de Snapchat? Ma poti adauga pe geekchronicles
sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani