Căști Wireless cu microfon

Căști Wireless cu microfon până în 150 lei

În momentul de față sunt pe piață zeci poate sute de căști wireless cu microfon. Bugetele variază însă pentru o calitate bună, pentru niște căști de calitate bună vă uitați la un preț ce oșcilează în jurul sumei de 150 lei.

Cu cât prețul se duce sub acest prag am impresia că parcă se face un rabat efectiv la calitate sau numărul de funții oferite nu e tocmai amplu.

După cum spune și titlul în acest articol am să vă listez 5 căști cu microfon wireless ce le recomand.

Majoritatea produselor m-am interesat de ele pe diverse forumuri sau magazine online în așa fel încât să mă asigur că se prezintă ok și nu promit ceva ce nu pot să ofere.

Căștile sunt de tipul in-ear cât și over ear (adică din alea mari).

Redmi AirDots

Preț: 140 lei

Image result for redmi airdots

Căștile Xiaomi sunt printre cele mai calitative și ieftine produse ce vin de pe piața Chineză. Drept dovată, ultimile modele de căști wireless ale companiei se vând ca pâinea caldă.

Compania Redmi (subsidiară Xiaomi) tocmai a lansat o pereche de căști wireless denumite Redmi AirDots ce vor să facă competiție căștilor wireless de la Samsung, Apple și Huawei.

Sicer să vă spun chiar reușesc asta. Nu numai că autonomia, conectivitatea și setul de funcții este interesant dar vin la un preț mai mult decât acceptabil.

Căștile utilizează standardul Bluetooth 5.0, se conectează automat una la alta, au suport pentru taste rapide și chiar pot activa asistentul Google sau pe cel Apple.

QCY T2C

Preț: 130 lei

Image result for QCY T2C / T1S TWS

QCY este o companie chineză mică ce produce electronice din spectrul audio. Perechea wireless de căști a companiei denumită T2C (foarte creativ, știu) este o variantă accesibilă menită persoanelor ce doresc să asculte muzică/să vorbească la telefon pentru câteva ore, fără să se agațe de cabluri.

Căștile sunt perfecte și pentru sport datorită rezistenței la sudoare și a design-ului ce le face să stea fix în ureche.

Autonomia lor este de aproximativ 4 ore (deși depinde volumul de ascultare) și carcase permite încărcarea acestora de 3 ori.

Xiaomi AirDots

Preț: 140 lei

Image result for xiaomi airdots

Xiaomi Airdots sunt prima versiune a căștilor wireless inear marca Xiaomi. Astfel modelul Redmi Airdots prezentat anterior e doar o iterație mai ieftină a căștilor Xiaomi.

Diferența cea mai mare între Xiaomi Airdots și Redmi Airdots e calitatea materialelor, în rest funcțiile sunt într-o oarecare măsură similare.

Și din ce am înțeles de la unii utilizatori, Xiaomi Airdots nu au acele conflicte de conectivitate ce perechea de la Redmi o are.

Awei A780BL

Preț: 145 lei

Image result for Awei A780BL

Căștile peste urechi wireless sunt destul de rare, mai ales în bugetul de 150 lei maxim. Însă modelul Awei A780BL sunt căști wireless cu microfon veritabile.

Sunt pliabile și au acest finish mat cu butoanele plasate pe lateral, tot pe laterală găsim microfonul și un port Jack de 3.5mm. Căștile se încarcă cu micro USB și au o autonomie de aproximativ 12 ore.

Calitatea sunetului este decentă, cu înalte și bas dar să nu vă așteptați la același volum sau claritate comparativ cu o pereche de căști cu fir, însă din ce am mai citit de la diverși utilizatori, calitatea sunetului este sporită marginal atunci când căștile sunt colectate direct prin cablu.

Avantajul modelului este că utilizează standardul Bluetooth 5, astfel o să profitați de o rază de conectare destul de bună.

MEIZU EP51

Preț: 145 lei

Image result for MEIZU EP51

Cred că acestea sunt printre primele căști wireless cu microfon de calitate ce au venit din China. Meizu este un brand autohton chinez cu o reputație extrem de bună pentru electronicele sale, astfel modelul acesta de căști este unul în concordanță cu standardele de calitate europene.

Am avut un model ca acesta și am fost extrem de mulțumit de el. Sunetul era clar și volumul decent de mare, autonomia bateriei era undeva la 5 ore (volum mediu), microfonul prelua vocea mea și o transmitea clar către interlocutor și prin intermediul cablului micro USB se încărca foarte rapid (în o oră și puțin).

Dezavantajul modelului este că deja are ceva ani vechime, astfel se găsește cam greu prin magazine.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani