Apple vrea sa achizitioneze Nokia Here Maps

Apple vrea sa achizitioneze Nokia Here Maps

Apple vrea sa achizitioneze Nokia Here Maps. O achizitie destul de inteligenta.

Daca ai prins perioada telefoanelor Nokia cu sistemul de operare Symbian stii cat de capabile erau hartile companiei.
Tin minte ca aveam un N95 si am mers din orasul natal pana in Bacau fara probleme (se numeau atunci Ovi Maps)
Ei bine, cu cat a trecut timpul Nokia a dezvoltat business-ul in ceea ce se numeste acum HERE Maps.
Nokia Here Maps au fost initial lansate pe telefoanele cu Windows Phone insa ulterior acestea erau disponibile si pentru Android, iOS, Firefox OS si Sailfish OS.
Dar cu cat serviciul de harti Nokia a devenit mai popular a adunat interesul cumparatorilor.
Apple este una din companiile ce este interesata de Nokia Here . Colosul din Cupertino e un potential client ce ar fi interesat de Here (asta datorita faptului ca hartile lor nu au avut prea mare succes). Pe langa Apple mai sunt companii ca: Alibaba, Amazon, Facebook, Baidu care ar fi interesati de achizitie plus inca cateva firme de investitii private.
Nokia Here Maps este acum evaluata de o companie de consultanta financiara si pretul pe care il solicita Nokia este undeva la 3 miliarde de € (eu cred ca valoarea este mult mai mare de atat).
Daca intradevar se dovedeste ca Apple va achizitiona HERE o sa se bucure in sfarsit si ei de niste harti care functioneaza. 😀
Lasand gluma la o parte, Nokia HERE Maps ar fi o achizitie care ar ajuta Apple sa castige mai multi utilizatori pentru hartile proprii si sa nu mai foloseasca Google Maps (asta daca manageriaza inteligent platforma si o integreaza ca atare).
Sunt curios care va fi deznodamantul acestei stiri, aceasta vanzare ar ajuta Nokia sa reintre pe piata telefoanelor avand mare nevoie de capital in momentul de fata.

sursa

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani