Apple vrea sa achizitioneze Nokia Here Maps 31

Apple vrea sa achizitioneze Nokia Here Maps

Apple vrea sa achizitioneze Nokia Here Maps 32

Apple vrea sa achizitioneze Nokia Here Maps. O achizitie destul de inteligenta.

Daca ai prins perioada telefoanelor Nokia cu sistemul de operare Symbian stii cat de capabile erau hartile companiei.
Tin minte ca aveam un N95 si am mers din orasul natal pana in Bacau fara probleme (se numeau atunci Ovi Maps)
Ei bine, cu cat a trecut timpul Nokia a dezvoltat business-ul in ceea ce se numeste acum HERE Maps.
Nokia Here Maps au fost initial lansate pe telefoanele cu Windows Phone insa ulterior acestea erau disponibile si pentru Android, iOS, Firefox OS si Sailfish OS.
Dar cu cat serviciul de harti Nokia a devenit mai popular a adunat interesul cumparatorilor.
Apple este una din companiile ce este interesata de Nokia Here . Colosul din Cupertino e un potential client ce ar fi interesat de Here (asta datorita faptului ca hartile lor nu au avut prea mare succes). Pe langa Apple mai sunt companii ca: Alibaba, Amazon, Facebook, Baidu care ar fi interesati de achizitie plus inca cateva firme de investitii private.
Nokia Here Maps este acum evaluata de o companie de consultanta financiara si pretul pe care il solicita Nokia este undeva la 3 miliarde de € (eu cred ca valoarea este mult mai mare de atat).
Daca intradevar se dovedeste ca Apple va achizitiona HERE o sa se bucure in sfarsit si ei de niste harti care functioneaza. 😀
Lasand gluma la o parte, Nokia HERE Maps ar fi o achizitie care ar ajuta Apple sa castige mai multi utilizatori pentru hartile proprii si sa nu mai foloseasca Google Maps (asta daca manageriaza inteligent platforma si o integreaza ca atare).
Sunt curios care va fi deznodamantul acestei stiri, aceasta vanzare ar ajuta Nokia sa reintre pe piata telefoanelor avand mare nevoie de capital in momentul de fata.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles