[adinserter block="3"]
[adinserter block="3"]
depanare usb

Activare depanare usb pe android

Android-ul este un sistemul de operare foarte flexibil si deschis.
De asta este cel mai folosit la nivel global si are o comunitatea de dezvoltatori de jocuri, aplicatii Android si contribuitori la codul sursa.
Insa datorita complexitatii sistemului programatorii aveau nevoie de o metoda prin care sa-si poata testa rapid si eficient codul sursa proaspat scris si cum nu este eficient sa copiezi programul manual apoi sa-l executi de pe telefon tot manual s-a introdus ideea de Depanare USB.

Depanarea USB este prezenta pe Android inca de la primele versiuni insa cu timpul a beneficiat de multiple update-uri ce i-a extins treptat functionalitatea.

Ce reprezintă Depanarea USB


Pana sa ajungem la activarea in sine am sa va explic ce este acest USB Debugging sau Depanare Usb in traducere libera.
Depanare USB este un mod folosit de catre programatorii de Android.

Acesta le permite sa trimita fisiere pe dispozitive, sa copieze fisiere de pe dispozitive, sa creeze desfășurătoare de activitate(logcat), ba chiar sa execute anumite scripturi direct de pe telefon sau tableta.

A fost creat pentru a fi mai usor sa diagnostichezi probleme cu telefonul, sa instalezi aplicatii de test pe telefon/tableta, sa instalezi sisteme de operare si mai ales sa inspectezi in timp real cum aplicatia sau jocul functioneaza pe dispozitiv.

Acum ca stiti in linii mari ce reprezinta depanarea, mai jos o sa gasiti 3 metode prin care o puteti activa, in functie de versiunea de Android.

Ca o mică nota: pe versiunile de Android mai noi (Android 9 sau mai noi) posibil ca localizarea setarii pentru Depanare USB sa nu fie prezenta in meniul principal. Daca nu gasiti optiunea dupa dezactivare puteti utiliza functia de cautare a setarii in meniul de setari a telefonului.

Cum activam Depanarea Usb?

Ideea este ca odata cu update-ul sistemului de operare Android facut de catre Google, pozitia si modul in care poti activa depanarea USB a suferit mici modificari.
Plus ca posibil sa existe anumite variatii in ceea ce priveste amplasarea Depanarii USB, de la producator la producator.
Functionalitatea este aceiasi, doar amplasarea poate fi schimbata.

activare depanare usb android
Activare Depanare USB ce funcționează pe Android 7 sau mai nou
 • Mergi la setările telefonului
 • Apoi dai click pe secțiunea „Despre telefon”
 • După apeși de câteva ori pe „Număr versiune”
 • Telefonul te va notifica că ai activat funcția de „Opțiuni Dezvoltator”
 • După mergi înapoi la setări și cauți „Opțiuni Dezvoltator”
 • În „Opțiuni dezvoltator” mergi puțin mai jos în listă și o să găsești „Depanare USB”

La ce te poate ajuta Optiunile pentru Dezvoltator pe Android?

Daca nu esti programator o sa ti se para total inutil sa activezi depanarea USB pe telefonul sau tableta ta cu Android si intr-o oarecare masura si este.

Insa pe langa functiile menite mai mult pentru dezvoltatorii de aplicatii mai sunt cateva chestii interesante ascunse in acest meniu de Optiuni Dezvoltator ce merita sa arunci privire peste ele.

Acum am sa-ti enumerez cateva din ele:

 • ai posibilitatea sa schimbi viteza animatiilor de pe telefon (face telefonul mult mai rapid si o sa raspunda instant la comenzi)
 •  poti modifica modul in care reactioneaza cablul USB atunci cand este conectat la telefon (cumutare pe incarcare, incarcare cu date sau mod de transfer date)
 • poti debloca bootloaderul telefonului (o procedura ce-ti permite ulterior sa instalezi sisteme de operare din comunitate)
 • poti activa update-ul automat la sistemul de operare (desi nu recomand asta)
 • ai posibilitatea sa configurezi o locatie predefinita din telefon (nu merge pe toate modelele)
 • ai posibilitatea sa activezi un mod de crestere a luminozitatii ecranului in lumina directa a soarelui (chiar daca ai luminozitatea automata oprita)
 • 4G pe ambele sim-uri (daca ai dual sim)
 • poti seta numarul de dispozitive bluetooth ce le poti conecta concomitent la telefon

Concluzii

Android este un sistem de operare destul de complex ce necesita un control avansat la nivel de sistem. Depanarea USB este doar una din aceste unelte ce permite dezvoltatorilor sa realizeze o sumedenie de activitati complexe de diagnoza.

Tu la ce planuiesti sa utilizezi depanarea USB? Lasa un comentariu mai jos

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles