Ce este Geek Chronicles? 31

Ce este Geek Chronicles?

geekchronicles.ro geek chronicles logo

Ce este Geek Chronicles?

Am să încerc să răspund la această întrebare cât mai succint și eficient posibil. GeekChronicles este un proiect care a luat naștere ca un simplu concept undeva în anul 2011, eu fiind o persoană pasionată de tehnologie și gadget-uri eram mereu activ pe forum xda-developers unde postam diferite tutoriale și ofeream suportul meu persoanelor mai puțin experimentate cu sistemelor de operare Android și Windows Mobile. Tutorialele și asistența oferită de mine comunității era în limba engleză(asta fiind limba pricipală în care se făceau postările pe site) și de multe ori se întâmpla să primesc mesaje de la români care îmi adresau diferite întrebări în speranța că le pot clarifica nedumeririle. De unde înclinația mea către tehnologie și în special dispozitive inteligente? Anul 2008 a dat startul acestei pasiuni arzătoare pentru tech, în acel an am achiziționat de la Orange primul meu smartphone. Țin minte și acum că era un HTC Oxygen fără ecran tactil, cu taste, procesor de 200mhz, 64mb ram/rom și un ecran de 65K culori.

Ce este Geek Chronicles? 32
HTC Oxygen

Telefonul era destul de avansat în acea perioadă în ceea ce privea aplicațiile și jocurile disponibile pentru el. Din fabrică smartphonu-ul venea cu WM 5.0 numai că în unele circumstanțe se bloca suspect și nu înțelegeam de ce, așa am ajuns să apelez la google pentru a-mi căuta o rezolvare acestei dileme. După ceva minute am ajuns pe un site numit xda-developers unde developerii sau ROM cook-erii făceau diferite îmbunătățiri firmware-urilor telefoanelor. Un concept total străin pentru mine în momentul respectiv dar după ceva căutări și documentări în prealabil ajunsesem să fac update la WM 6.0(care a fost unul din care mai mari realizări pentru mine în perioada respectivă) ca după ceva luni să pun cap la cap propriul meu custom rom.
După ce au trecut anii și am schimbat și platformele Android-ul devenea tot mai popular la fel și probleme utilizatorilor nexperimentați. Cât despre forumuri de specialitate, în 2011 era foarte puține care se bazau pe explicarea în detaliu a anumitor pași sau cel ce posta tutorialul doar a transcris informațiile fără a putea oferi suport în prealabil. Cum întrebările se intensificau și aveam inbox-ul prin cu câte 1-2 întrebări de la concetățeni români am hotărât că ar fi cazul să-mi fac un blog despre ceea ce-mi place.
Însă pe atunci eram clasa a12a și urma să dau examenul „maturității” așa că am apucat să termin proiectul parțial. Anii au trecut și am ajuns în 2014, la sfârșit de an, când am realizat că nu am făcut nimic memorabil care să mă încânte(chiar dacă am teminat facultatea acest an și urmez studiile de master) și la impuls am ajuns să-mi pun bani pe card să-mi achiziționez domeniu și hostin ca să scriu despre ceea ce-mi place. Nu știu cât de mult v-am clarificat în privința content-ului ce îl ve-ți găsi pe acest blog, m-a luat ușor valul și am detaliat evenimentele ce m-au adus să scriu aceste rânduri,dar, în principal acest blog va fi segmentat în mai multe părți(cu expansiune ulterioară) acestea sunt:
1. tutoriale (root, debrand, resoftări, decodări)
-tutorialele sunt de ordinul utilizatorilor mai experimentați și nu numai, am să încerc să explic anumite procedee pe înțelesul tuturor fără să fie prea multe bătăi de cap.
2. știri (gadget-uri, tech, software)
-știrile sunt mai mult din ramura tehnologiei, ele vor fi preluate din diferite surse și traduse apoi la sfârșitul fiecărei postări o să adresez o întrebare cititorului
3. recenzii
-această ramură urmează a fi dezvoltată ulterior
Cam asta este în principal, cred că asta va fi una din cele mai lungi postări ale mele dar sper că nu v-am irosit aceste 4-5 min cât a luat citirea acestei postări fără a nu vă lovi puțin nostalgia. Acum am și eu o întrebare pentru voi.
Care a fost primul smartphone pe care l-ați achiziționat și în ce an?
Puteți lăsa comentariile în secțiunea de mai jos sau pe pagina de facebook sau twitter. O seară faină! 😀

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani