Accelerare telefon cu Android utilizând aceste tehnici simple 31

Accelerare telefon cu Android utilizând aceste tehnici simple

Telefoanele cu Android sunt printre cele mai populare dispozitive mobile din lume. Acest lucru este datorat naturii sistemului de operare (practic oricine este producător hardware poate opțiune o licență de instalare Android pe telefon) și mai mult decât atât sistemul în sine îți oferă ție control în ceea ce privește aspectul și funcționalitatea.

Bine, la bază sunt mult mai multe motive pentru care Android-ul este popular, dar acestea sunt doar câteva din ele.

Însă cu timpul, sistemul de operare devine inevitabil mai încet și simți parcă cum lucrurile nu mai sunt la fel de cursive ca în prima zi.

În acest context ce se poate face pentru accelerarea telefonului?

Ei bine în articolul în cauză am să vă detaliez câteva metode de accelerare telefon care zic eu o să vă îmbunătățească cursivitatea telefonului destul de considerabil.

accelerare telefon

1.Dezactivare animații

Prima metodă prin care poți face telefonul mai cursiv este să dezactivezi animațiile. Ca să dezactivezi animațiile va trebi să capeți accesul la „Developer Settings” sau „Opțiuni dezvoltator” în limba noastră.

Ca să activați Opțiunile Dezvoltator va trebui să mergeți al Setări secțiunea Despre telefon și să apăsați de câteva ori pe Versiune Nucleu. După o să vă apară notificarea „You are now a develper” sau echivalentul în română. Mergeți la meniul anterior și teoretic undeva în partea de jos vor fi opțiunile pentru dezvoltatori.

Apăsați pe ele și căutați în meniu „Window animation scale”, „Transition animation scale” și „Animator duration scale”.

Le puteți dezactiva complet sau să le micșorați timpul de afișare.

2.Resetare din fabrică

Chiar dacă de la Android 8 în sus sistemul de operare a devenit din ce în ce mai eficient în materie de curățare fișiere reziduale, în timp telefoanele tot se încetinesc.

Ca să readuci la viață telefonul tău poți încerca să vezi dacă o resetare din fabrică își revitalizează.

Ca să-l resetezi mai întâi va trebui să te asiguri că ai salvat tot ce aveai important pe dânsul și să ai minim 50% baterie.

Acum poți accesa setările telefonului, mergi la „Sistem” de aici găsește opțiunea de „Resetare”. Va trebui să selectezi resetare completă, introduci PIN-ul telefonului și asta este tot.

Telefonul se va reseta la setările din fabrică în doar câteva minute.

3.Schimbare lansator aplicații

O metodă extrem de eficientă pentru accelerarea telefonului este schimbarea lansatorului de aplicații. Lansatorul de aplicații sau „Launcherul” este aplicația ce îți indexează toate jocurile și soft-urile instalate pe telefon. Aceasta mai are și denumirea de sertar de aplicații și fiind utilizată zilnic, uneori poate încetini telefonul semnificativ.

Eu personal utilizez un lansator de aplicații numit Microsoft Launcher funcțonează destul de bine și are exact atâtea funcții cât ai nevoie.

4.Golire memorie internă

Chiar dacă sistemul își rezervă necesarul de reserse pentru a fi cât mai cursiv, este crucial ca atunci când memoria internă este full să o golim de aplicațiile sau jocurile care nu sunt necesare.

În anumite situații acest pas face ca telefonul dumneavoastră să se miște considerabil mai bine iar diferența de performanța este sesizabilă în special la dispozitivele de buget mic

Vezi care sunt cele mai bune telefoane de buget click aici

5.Instalarea aplicațiilor/jocurilor pe memoria internă

Din Android 6 sau 7 dacă nu mă înșel ai posibilitatea să instalezi aplicații sau jocuri pe cardul de memorie. Însă dacă cardul de memorie nu este unul foarte rapid cu certificarea de a executa aplicații și jocuri, performanța telefonului va fi considerabil mai mică. Astfel este recomandată instalarea aplicațiilor și jocurilor cele mai utilizate pe memoria internă a telefonului. O altă alternativă ar fi să cumpărați un card micro SD cu certificare A1 sau A2 (marcajul este pe ambalaj și pe card).

6.Schimbarea ratei de reîmprospătare a ecranului

Majoritatea telefoanelor lansate după anul 2020 au o funcție în Setări la secțiunea de Display ce-ți permit să schimbi rata de reîmprospătare a ecranului.

De la 60Hz care este standard la 90Hz sau chiar și 120Hz.

Făcând acest lucru o să vezi u considerabil boost la modul în care se mișcă telefonul, atât în jocuri cât și aplicații.

Dar ține minte că această metodă de accelerare telefon vine în detrimentul duratei de viață a bateriei.

7.Dezactivare mod Econom pentru accelerare telefon

Dezactivarea modului de Economisire a bateriei este una din cele mai eficiente și rapide metode pentru accelerare telefon.

Modul Eco al telefonului nu numai că oprește rata de actualizare a aplicațiilor pe fundal, scade luminozitatea și face ca ecranul să intre în Standby mai rapid dar scade și performanța procesorului la unele modele.

Scăderea performanței procesorului, mai ales la telefoanele mai de buget, poate afecta performanța. Astfel dacă dorești să-ți accelerezi telefonul, pornește modul Eco doar atunci când mai ai sub 30% baterie!

Ce să nu faceți pentru procesul de accelerare telefon

  • evitați instalarea de aplicații pentru „boost”
  • evitați instalarea de aplicații pentru golirea memoriei
  • evitați instalarea de aplicații antivirus
  • evitați rootarea telefonului sau overclock

Metodele de mai sus nu vă accelerează telefonul, majoritatea sunt doar marketing și reclamă falsă. Root-ul și overclock-ul (asta dacă telefonul le suportă) să spunem că ar fi variante mai plauzibile, însă aici procesul e mult mai complicat și mai mult decât atât vă pot afecta dispozitivul sau durata de viață a bateriei.

Voi ce metode de accelerare telefon cunoașteți?

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani