TOP 5 Aplicații Android ce sunt extrem de utile 31

TOP 5 Aplicații Android ce sunt extrem de utile

Aplicații pentru Android cred că sunt de ordinul miilor în momentul de față. Însă cu toate acestea nu toate din ele merită instalate pe telefoanele voastre mobile.

Asta pentru că utilitatea lor nu poate fi justificată în majoritatea din situații și cumva își pierde scopul chiar înainte ca să fie instalată.

Însă eu în acest articol am să vă dau un top 5 aplicații Android ce sunt extrem de utile din punctul meu de vedere. Ba mai mult, unele din ele le utilizez zilnic.

În lista aceasta sunt aplicații utilitare în mare pare, fiecare având un scop bine definit și pot paria că cel puțin una din ele o s-o vezi utilă.

Dacă conoști alte aplicații de Android interesante te rog să lași un comentariu mai jos, chiar sunt curios să văd ce aplicații utilizați.

5.Lean Launcher

Captură de ecran

Practic Lean Launcher este un lansator/sertar de aplicații.

Până aici nimic special la acesta însă țin să spun că Lean este unul din cele mai bune sertare de aplicații ce le-am utilizat până la ora actuală.

Aceasta ocupă foarte puțin spațiu pe telefon, are exact funcțiile de care ai nevoie și mai mult decât atât îți poate îmbunătăți durata de viață a telefonului.

Prin ce se remarcă launcherul Lean?

 • are un design simplu și minimalist
 • este foarte mic în dimensiune
 • are o serie decentă de elemente de personalizare
 • poți configura anumite gesturi la nivel de interfață
 • are integrare nativă cu motorul de căutare Google

Launcher-ul este cursiv și aduce puțin a lansatorul de pe telefoanele celor de la Google (și când spun că „aduce puțin” seamănă în proporție destul de mare), cred că de acolo a pornit și ideea lansatorului dacă este să mă întrebați pe mine.

Ce nu îmi place la acesta și singurul lucru de fapt este că nu are mod pentru landscape atunci când întorci telefonul pe laterală. Poate e ceva ce te interesează sau nu dar am considerat că este necesar să menționez asta.

4.Ruler

Captură de ecran

Când ai nevoie musai de o ruletă sau o riglă să măsori ceva, culmea că nu există nici urmă de așa ceva în împrejurimi.

Aici intervine aplicația Ruler și o să fie mai utilă decât poți crede.

Aplicația îți transformă telefonul (ecranul telefonului mai precis) într-o ruletă virtuală în așa fel încât să poți măsura mai eficient obiectele mici.

Pe lângă asta îți oferă și un istoric pentru lucrurile ce le-ai măsurat în trecutul apropiat.

Însă înainte de a utiliza aplicația, ca să te asiguri că datele afișate sunt precise, trebuie să calibrezi unitatea de măsură afișată pe ecran cu o riglă sau ruletă.

3.Brave

Brave Sync Now Available for iPhones and iPads

Aplicația cu numărul 3 în acest top 5 aplicații Android este browserul sigur ce-ți blochează reclamele enervate, denumit Brave.

Practic Brave este un browser cu dimensiuni destul de reduse ce te ajută să economisești timp și date pe internet blocând toate reclamele enervante și pe lângă asta îți oferă și recompense atunci când vizualizezi reclame de la surse de încredere.

Ce mai este cumva interesant, e faptul că poți oferi donații proiectelor ce-ți plac direct din browser.

Browserul Brave are următoarele caracteristici/funcții cu care se remarcă:

 • posibilitatea de a opri reclamele la nivel de website
 • primești o remunerație pentru reclamele ce le urmărești din rețeaua parteneră
 • poți activa un mod întunecat
 • este unul din cele mai cursive browsere ce le-am testat pe telefon
 • datorită optimizării browserul consumă mai puțină baterie în comparație cu altele
 • poți crea un cont pentru a-ți sincroniza datele din browser

Eu am utilizat mai multe browsere pe Android până în momentul de față și țin să spun că Brave este unul din cele mai bune pentru mine, în majoritatea situațiilor.

Spun majoritatea situațiilor pentru că uneori am sesizat că poate fi destul de agresiv cu blocarea reclamelor și la unele site-uri web poate bloca chiar și părți din site ce intuiește că ar fi reclame. Nu este ceva cu care o să te întâlnești zilnic, este o chestiune rară ce am experimentat-o cred că de vreo 2 ori de când îl utilizez până acum.

2.Prism

Screenshot Image

Prism este una din cele mai cool aplicații de Android pentru Wallpapere.

În interiorul aplicației ai sute de wallpapers pentru ecranul telefonului tău ce sunt create de diverși artiști graficieni.

Ce este cel mai interesant la aplicație e faptul că-ți permite să schimbi culorile imaginii doar apăsând pe imagine, sunt câteva culori predefinite la fiecare imagine care te ajută să-ți potrivești culorile ecranului cu restul setup-ului tău.

Ai de la imagini cu peisaje sau diverse obiecte până la randări abstracte ce te poartă cu gândul la realități alternative. Cu aplicația aceasta este garantat să găsești o imagine de fundal ce-ți place și te reprezintă.

Dacă tot e vorba de setup-uri versiunea Pro îți permite să descarci și pachete cu iconițe ceea și alte elemente de design făcând telefonul tău cu adevărat unic.

1.Remote Desktop 8

Screenshot Image

Remote Desktop (după cum sugerează și numele) este o aplicație de Android ce-ți permite să accesezi un PC cu Windows de la distanță prin intermediul unei conexiuni de internet.

Eu practic utilizez această aplicație destul de des mai ales atunci când doresc să printez ceva (am imprimanta în altă cameră) sau sunt în pat și doresc să controlez serialul sau filmul de pe PC.

Pentru controlul calculatorului știu că sunt multiple aplicații de remote control însă asta mi se pare mie una din cele mai ușor de configurat. Doar creezi un user și o parolă apoi bagi adresa IP a computerului în aplicație și voila, e cam gata.

Plus că face mirror la tot ecranul desktop-ului, deci ai control mult mai bun la ceea ce vrei să faci.

Concluzie

Nu am mai făcut de mult un top de aplicații Android însă sper că am reușit să vă aduc câteva din aceastea în atenția voastră.

Inevitabil cu cât trece timpul începi să cauți diverse modalități ca să-ți simplifici viața și rutina zilnică, astfel intervin aceste aplicații ce la rândul lor au fost create tot din dorința programatorilor de a îndeplini o nevoie.

Am speranța că am reușit să aduc măcar puțină valoare cu acest articol și în același timp doream să vă întreb: voi ce aplicații pentru Android utilizați cel mai des și recomandați?

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani