Supraincalzire Macbook Pro, Air. Cum o solutionez simplu? 31

Supraincalzire Macbook Pro, Air. Cum o solutionez simplu?

Supraincalzire Macbook pro air

Supraincalzire Macbook Pro, Air. Cum o solutionez?

Apple este una din cele mai mari companii din industria tech. Compania este relativ tanara si a reusit sa isi faca un renume global.
Unul din produsele lor cele mai populare este laptopul cu marul luminat de pe display. Laptopul Apple venea in trecut in doar doua variante: Macbook Pro si Macbook Air.
Laptopuri adresate la doua categorii diferite de persoane.

Daca vrei sa citesti mai mult despre laptopurile Apple click aici.

Avand specificatii de top si puneau in umbra competitia ce inca construia laptopuri premium din plastic.
Lucrurile in ziua de azi s-au schimbat putin. Competitia pe partea de laptopuri cu Windows este din ce in ce mai acerba, procesoarele din ce in ce mai performante, mai reci si eficiente si calitatea produselor este mult mai superioara.
Insa sistemul de operare Apple este deosebit si in ziua de azi datorita simplitatii si stabilitatii. Astfel multe persoane prefera achizitionarea unui laptop Apple second hand de generatie mai veche.
Dar impedimentul cu care ajung sa se confrunte posesorii de laptopuri SH (cel putin cu laptopurile Apple de inainte de 2013) este o problema cu temperaturile.
Macbook Pro-ul si Air-ul dinainte de anul 2013, aveau probleme destul de semnificative cu temperaturile. Asta din doua motive:

  1. Sistemul de racire era unul inchis aproape in totalitate. Asta nu permitea coolerului sa traga aer din exteriorul carcasei si sa-l scoata afara cat de rapid posibil. In plus aerul fierbite ce este dat afara, poate fi tras foarte usor inapoi de cooler.
  2. Carcasa din aluminiu nu este foarte bine izolata in zona procesorului

Astfel realizezi ca atunci cand este solicitat procesorul peste 50%, te trezesti cu un cuptor in bratele tale. Capacul se incalzeste si transmite caldura si catre partea superioara a carcasei si iti transpira degetele incontrolabil (serios ? )
Dar exista o solutie! Bine, practic…sunt doua solutii: una simpla iar a 2-a mai putin simpla.

Supraincalzire Macbook Pro, Air (solutia 1)

Cea mai simpla solutie ca sa-ti rezolv problema cu temperaturile este Macs Fan Control.
Practic este o aplicatie ce iti permite sa-ti setezi un sablon personalizat pentru rotatiile coolerului. Astfel cand temperatura procesorului sau a unei anumite componente atinge temperatura programata de tine, ventilatorul incepe sa se invarta mai tare.
Inconvenientul in acest context este sunetul putin mai mare pe care laptopul in va face, insa diferenta la temperatura sa va simti.
Descarca de aici (este gratuit)

Supraincalzire Macbook Pro, Air (solutia 2)

Solutia este putim mai complicata, insa necesara pentru foarte multi dintre voi, indiferent de modelul de laptop. In timp ventilatorul cumuleaza praf in interior si trebuie curatat, impreuna cu radiatorul din cupru si pasta termoconductoare. Daca nu te pricepi deloc cu tehnologia, recomandarea mea este sa apelezi la un specialist.
 

Supraincalzire Macbook Pro, Air (bonus)

Cumpara un cooling stand. Acestea costa foarte putin si fac toata diferenta din lume, mai ales cand ai sesiune intregi de stat in fata calculatorului. Cel mai bine isi face efectual atunci cand laptopul sta pe masa si are cum sa circule aerul in jurul lui.
 
Daca se incalzeste laptopul tau Apple ar trebui sa poti solutiona problema cu ajutorul uneia din metodele de mai sus. In cazul in care nici asa problema cu temperaturile laptopului nu este ameliorata, posibil sa te confrunti cu un defect hardware si va fi nevoie sa vizitezi un specialist.
 

Daca ai nelamuriri, lasa un comentariu mai jos

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani