program curatare pc

Program de sters fisiere reziduale sau temporare din Windows sau MacOS

Program de sters fisiere reziduale din Windows sau MacOS simplu fara bataie de cap

Sistemele de operare pentru computer tind sa se aglomereze in timp cu fisiere reziduale ce pot incetini performanta calculatorului. Astfel ajungi sa fii nevoit sa te documentezi, sa cauti un program de sters fisiere reziduale rapid si sigur.
In momentul de fata sunt cateva zeci de optiuni atat pentru Windows cat si pentru MacOS. Marea majoritate din ele fiind programe pe care te poti baza oferind o suita completa de functii, insa limitarile intervin pe versiunile gratis. Chiar daca programele sunt ok per total, te silesc in anumite situatii sa apelezi la versiunile cu plata pentru a beneficia de toata suita de functii. Functii care posibil sa ai nevoie de ele.

Bine, acum nu vreau sa atac dezvoltatorii, este normala abordarea aceasta…incearca si oamenii sa manance ceva. ?

Program de sters fisiere reziduale sau temporare din Windows sau MacOS 31

Dar exista o solutie, apelarea la programe open source se sunt intretinute de comunitate. Iar daca chiar iti place aplicatia poti face o donatie de cat consideri tu.
Unul dintre aceste programe de curatat calcultatorul este BleachBit.

Practic BleachBit este un program de sters fisiere. Fisiere pe care sistemul de operare nu le mai utilizeaza si stau pe HDD/SDD ocupand spatiu ce ar putea fi cu usurinta alocat pentru alte programe, imagini, clipuri video sau chiar jocuri.
Interfata este foarte aerisita si simplu de utilizat, avand la indemana toate functiile.
Poti sterge fisierele reziduale din cele mai utilizate browsere, inlaturarea de fisiere de update, inlaturarea de fisiere cookie, sesiuni restaurare si asa mai departe, asta pentru browsere.
Pentru sistemul de operare, poti efectua in Deep Scan unde iti sunt afisate toate fisierele ce nu sunt necesare.
Ca un plus, BleachBit are si un set de functii avansate menite sa distruga datele sensibile de pe HDD/SDD. Adica in cazul in care doresti sa vinzi computerul si vrei sa te asiguri ca noul proprietar nu apeleaza la un program de recuperat date sa iti vada fisierele ce le-ai avut in memorie.
Programul este disponibil atat pentru Windows cat si pentru MacOS.

Il poti descarca de aici

Tu ce program de curatare PC folosesti si il recomanzi cititorilor acestui articol?
Lasa un comentariu mai jos.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles