Speculatii Galaxy S6 31

Speculatii Galaxy S6

galaxy s6 geek chronicles
Galaxy S6 este succesorul telefoanele smart din gama Galaxy a corporatiei Samsung, este una din cele mai populare linii de produse
In 2012 modelul Galaxy S3 al gigantului tech era pe primul loc in materie de popularitate. In 2013 si 2014 modelele S4 si respectiv S5 si-au cam pierdut din farmec si nu au reusit sa acapareze atat de bine piata. Insa Samsung si noul „Project ZERO” ne promite ca Galaxy S6 va starni din nou enduziasmul pasionatilor de tehnologie si nu numai.

Ce se stie in momentul de fata despre Galaxy S6

In principiu…nimic sigur. Sunt doar speculatii si previziuni ale analistilor si a marilor bloguri ce domina spatiul online din tech. Primele previziuni ar fi: noul procesor Snapdragon 810 64bit, 3 GB ram, carcasa integral din aluminiu, display care se curbeaza la margini ca Galaxy Note Edge. Greu de spus in momentul de fata daca chiar asa o sa fie. Eu ma simt putin reticent in legatura cu carcasa si ecranul, am sa spun si de ce in randurile de mai jos.
Acum imi pot permite sa fac si eu o „configuratie” a viitorului Galaxy S6 in functie de ce procesoare sunt existente pe piata in momentul de fata, tehnologii ale display-ului, camera si asa mai departe.
 

Galaxy S VI
Ecran: 5.2” Super Amoled 2k 1440 x 2560 pixels (520-540ppi)
Gorila Glass 4
Qualcomm Snapdragon 810
Exynos 7 octacore pe variantele europene
Camera de 13 mpx cu stabilizare optica
3 gb de RAM
Android 5.0.1
baterie detasabila de 2900-3000 mhA
rezistent la apa si praf
si carcasa din aluminiu doar pe parti
USB 3.0
Bluetoooth 4.1

Eu nu cred ca va avea display cu marginile curbate ca Note 4 Edge dat fiind faptul ca tehnologia este cam prematura, este foarte putin probabil ca utilizatorii sa o adopte cu bratele deschise. In momentul de fata Samsung nu iti permite sa-si asume riscuri prea mari luand in vedere situatia financiara in care se afla. Pe langa asta nu vad ce functionalitate ar putea aduce in plus. Un sasiu intreg din aluminiu ar costa prea mult compania deci va fi unul partial, doar pe margini similar cu Note 4.
In fine, momentan doar cu predictiile ramanem si asteptam sa apare un prim leak ca sa ne facem o idee mai fideala de ce ne asteapta la CES 2015 in ianuarie. Cam atunci ar trebui sa fie anuntat noul Galaxy S6 si sa fie disponibil in a 2 a jumatate a anului 2015 undeva in Aprilie.
Ai un Galaxy S5 si vrei sa-i faci update la Lollipop? CLICK AICI
Like and Share 😀 !
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani