SpaceX a testat motorul Raptor cu succes

motorul Raptor

SpaceX a testat motorul Raptor cu succes

Compania americană SpaceX tocmai a testat cu succes motorul Raptor ce va fi integrat pe vehiculul Starship. Acesta este menit să poată căra încărcături de materiale sau persoane în afara orbitei.

Naveta Starship este a 2-a parte dintr-un proces de două faze, prima fază este propulsarea vehiculului în spațiu de către racheta SuperHeavy ca poi naveta Starship să se detașeze și să ajungă la destinația propusă.

Neveta Starship după detașare va fi propulsată de motorul Raptor ce Tesla în testează intensiv de câteva luni bune.

Iar după mai multe încercări eșuate și prototipuri motorul montat pe o navetă Starship a funcționat pentru succes undeva la 4 secunde.

Fiind o configurație nouă, inginerii au întâmpinat unele probleme cu stabilitatea efectivă a vehiculului dar se pare că acum totul se îndreaptă în direcția optimă.

sursa

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani