Orange cumpără Telekom

Orange cumpără Telekom (parțial) pentru 500 milioane €

Orange va achiziționa o parte din compania de telecomunicații Telekom. Practic cei doi giganți au convenit la o tranzacție ce implică cedarea drepturilor de proprietate asupra rețelei fixe Telekom (fostul Romtelecom) către Orange.

Astfel Orange va prelua pachetul majoritar de acțiuni (54%) în schimbul sumei de 500 milioane de €.

Ce are Orange de câștigat în această tranzacție?

De mai bine de 5 ani Orange a văzut o oportunitate în serviciile fixe de telefonie și internet. Însă demersurile pentru expansiune nu au fost printre cele mai rapide datorită competiției în această nișă (cel puțin nu în localitățile mai mici din România).
Astfel cu achiziția Telekom Romania Communications (abrevierea TKR) Orange va prelua infrastrucrura existitentă Telekom și toți cei 900.000 clienți de servicii de internet respectiv 1.2 milioane de abonați la serviciile de televiziune prin cablu.

Iar cum o bună parte din abonați sunt mai mult în orășele micuțe Orange va străpunge piața mult mai eficient cu produsele și serviciile lor către aceste zone mai retrase.

Ce înseamnă asta pentru tine ca client?

Acum este prea devreme de speculat dar în linii mari nu ar trebui să te afecteze prea mult. Adică într-adevăr această mișcare pare o tactică monopolistă (de asta este și evaluată tranzația în momentul de față de către Comisia Europeană) ca să forțeze utilizatorul să plătească mai mult pentru servicii asta pentru că nu există competiție.

Dar sincer să vă spun…nu cred că o să se ajungă acolo…reputația companiei ar avea prea mult de suferit.

Însă ce cred că o să vedeți în schimb sunt pachete promoționale și o sporire a calității serviciilor, Orange având o experiență solidă în acest sens.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani