bosch ai

Nvidia si Bosch fac un supercomputer pentru masina ta

Nvidia si Bosch fac un supercomputer

Nvidia si Bosch fac un supercomputer pentru masina ta

Tehnologia necesara construirii inteligentei artificiale deja o posedam in mare parte. Numarul companiilor ce investesc si dezvolta in sectorul Ai creste de la o zi la alta, deci putem spune ca asta ar fi viitorul conform trendului.
In momentul de fata computerele ce pot lua decizii complet autonom nu sunt foarte avansate in gandire, dar evolueaza cu pasi foarte repezi.
Astfel in viitorul apropiat ne putem astepta sa avem in casa o sa avem un asistent virtual si fizic, ce face curat pentru noi, spala vase si efectueaza munca fizica.
Ca sa avem noi mai mult timp in executarea de activitati mult mai importante.

Putem spune ca inteligenta artificiala este viitorul

Exact asta considera si companiile Bosch si Nvidia, acestia se pregatesc in a pune bazele unui supercomputer ce va fi destinat masinilor viitorului.
Cu cateva zile in urma la evenimentul Bosch Connected World ce a avut loc in Berlin, Germania, s-a anuntat oficial faptul ca Nvidia si Bosch fac un supercomputer ce va fi instalat in masinile ce se conduc singure.
Tehnologia este bazata pe computerul Nvidia Drive PX si cu ajutorul celor de la Bosch viitorul supercomputer va fi mai rapid, va consuma mai putin si posibil sa fie mai accesibil.
Bosch doreste sa iti stabileasca pozitia unui jucator esential in sectorul inteligentei artificiale, astfel investind resursele necesare dezvoltarii de tehnologii ce o vor facilita.
Domnul Volkmar Denner, ce are functia de CEO al Bosch considera ca in urmatorul deceniu masinile ce se vor conduce singure vor face parte din viata noastra de zi cu zi si strategia Bosch de a se dezvolta in domeniu masinilor inteligente dar si inteligentei artificiale este o strategie bine gandita.
Cat despre Nvidia, compania a inceput demersurile chiar dinaintea celor de la Bosch, oferind in momentul de fata unul dintre putinele computere ce sunt capabile de a controla masinile autonome (Nvidia Drive PX este si in Tesla).
Acum trebuie sa fim realisti! Pana cand o sa vedem un prototip functional fructificat din parteneriatul tocmai anuntat va mai dura o perioada de timp, insa viitorul este promitator.
sursa
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles