logo google

Vizualizare istoric Google si stergerea acestuia cu un click

Vizualizare istoric Google

Google are o experienta de zeci de ani in „ale internetului”. De cand a fost lansat motorul de cautare, s-au facut progrese semnificative in a face spatiul online mai sigur si mai rapid.

Atfel motorul de cautare a propulsat treptat dar sigur compania Google in topul listei din sectorul online si din IT in general.
In google.ro , daca faci o cautare si esti logat in contul Google. Acel termen sau termeni pentru cautare iti raman stocati intr-un fisier ce este legat direct de contul tau.

Aceste date de cautare pot ajuta pe cei de la Google ca sa isi faca o idee mai clara cu referire la lucrurile ce le cauta oamenii online.
Pe baza acelor cautari iti pot oferi sugestii in Youtube sau reclame ce au ca scop instiintarea ta in vederea unor produse sau servicii de care posibil sa fii interesat.

Datele nu au un caracter personal iar utilizarea lor se face in caracter anonim, dar intrebarea este cu totul asta.

Ce este istoricul Google?

Istoricul de căutare Google este o înregistrare a tuturor căutărilor pe care le-ai efectuat folosind motorul de căutare Google sau alte servicii Google precum YouTube, Google Maps etc., atunci când ești conectat la contul tău Google.

Acest istoric poate include:

 1. Căutările tale: Lista căutărilor pe care le-ai efectuat folosind motorul de căutare Google. Poate include termenii căutați, paginile web accesate sau paginile de rezultate a căutării pe care le-ai vizitat.
 2. Paginile web vizitate: Linkurile pe care le-ai accesat din rezultatele căutării sau direct din istoricul de căutare.
 3. Date și ore: Informații despre momentul în care au fost efectuate căutările sau accesate paginile web.

Cum pot sa fac o vizualizare istoric Google?

Pe un computer:

 1. Deschide browser-ul și autentifică-te: Asigură-te că ești conectat la contul tău Google folosind browser-ul preferat.
 2. Accesează activitatea ta Google: Dacă ești conectat la contul tău, poți accesa direct pagina activității tale Google folosind următorul link: https://myactivity.google.com/
 3. Vizualizează istoricul căutărilor: Pe această pagină, vei vedea o listă a activităților tale recente pe Google, inclusiv căutările efectuate.

Pe dispozitive mobile (Android sau iOS):

 1. Deschide aplicația Google: Asigură-te că ești conectat la contul tău Google pe dispozitivul mobil.
 2. Apasă pe avatarul tău sau pe pictograma profilului: Aceasta se găsește adesea în colțul din dreapta sus al ecranului.
 3. Selectează „Manage your Google Account” sau „Contul meu Google”: Această opțiune îți va permite să accesezi setările și informațiile tale de cont.
 4. Alege „Data & personalization” sau „Date și personalizare”: Aici, poți accesa opțiunea „Activity controls” sau „Controale de activitate”.
 5. Apasă pe „My Activity” sau „Activitatea mea”: Aceasta te va duce la istoricul tău de activități Google, inclusiv istoricul căutărilor.

Cum fac o vizualizare istoric Google si mai ales cum il sterg?

La ce ajută istoricul căutărilor pe Google și pe tine?

 1. Revederea căutărilor anterioare: Poți accesa și revedea căutările anterioare, paginile web vizitate sau informațiile căutate pentru a-ți aminti anumite detalii sau pentru a accesa rapid conținutul pe care l-ai căutat anterior.
 2. Personalizarea recomandărilor: Google folosește istoricul tău de căutări pentru a-ți oferi recomandări mai relevante în viitor. Cu cât îl folosești mai mult și cu cât interacționezi cu rezultatele căutărilor, cu atât Google poate ajusta și îmbunătăți recomandările sale.
 3. Confort și eficiență: De multe ori, având acces rapid la căutările anterioare, poți economisi timp și efort, evitând să introduci din nou aceleași căutări sau să cauți informații pe care le-ai găsit deja.
 4. Gestionarea activității online: Prin revizuirea istoricului tău de căutare, poți gestiona și controla mai bine informațiile și activitățile tale online, având posibilitatea de a șterge anumite căutări sau de a șterge complet istoricul dacă dorești confidențialitate sporită.

Cum sterg istoric Google

Cautarile sunt pastrate in contul tau si pot fi accesate si sterse foarte simplu.

 1. Te loghezi in contul tau Google
 2. Intri la My Activity
 3. Aici vezi toata activitatea contului tau
 4. Poti filtra ce activitate doresti sa stergi si in ce perioada

In sectiunea de activitate gasesti toate serviciile Google la care esti conectat cu contul tau.
E fain ca sunt toate intr-o singura locatie, ofera control sporit asupra informatiilor tale personale si o transparenta binevenita.
Plus ai foarte multe optiuni de filtrare ce te pot ajuta in anumite circumstante (ex: daca doresti sa cauti ultimul site pe care l-ai accesat din Chrome)
Cam asta ar fi in principal! Asa se face o vizualizare istoric Google amanuntita. Link-ul de mai sus poate fi accesat de pe telefon, tableta, cat si de pe calculator.

Ai cont de Snapchat? Adauga: geekchronicles

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani