imac 2017

Noul Apple iMac din 2017 primeste un upgrade masiv

Noul Apple iMac din 2017

Noul Apple iMac din 2017 primeste un upgrade masiv ce era asteptat de profesionisti

Apple are o gama de computere de birou foarte aspectuase si frumoase pe care in ultimul timp nu lea mai promovat.
Asta pentru ca hardware-ul din interior devenea din ce in ce mai invechit. Iar componente din generatia trecuta nu prea ajuta pe creatorii de content, asta pentru ca ei doresc cea mai buna performanta pentru banii ce il investesc in computere.
Pe partea fizica modelele nu aveau nimic gresit! Aratau bine, erau destul de subtiri, construite din aluminiu si prezentau o suita decenta de porturi.
Noul Apple iMac din 2017 primeste un upgrade masiv 31
Asa ca compania din California a decis sa mentina aspectul fizic si sa upgradeze doar interiorul.
O miscare lenesa dar in acelasti timp tolerabila?
In fine! Noul Apple iMac din 2017 vine in mai multe configuratii menite sa satisfaca nevoile creatorilor de content si programatorilor.

iMac 21,5” 2017

Noul Apple iMac din 2017 primeste un upgrade masiv 32
Display FULL HD sau 4K ce este mult mai luminos fata de generatia trecuta (500 nits pentru modelul 4K). Poate fi configurat cu procesoare i5 dual-core sau i7 quad-core din generatia Kaby Lake. Suporta 8GB de RAM DDR4 direct din cutie, insa pote fi upgradat la 16GB (variaza in functie de model).
Modelul de baza vine cu placa video integrata Intel Iris Plus 640 si poate ajunge la Radeon Pro 560 de 4GB RAM. Poate fi configurat cu HDD, SSHD sau SSD. Pretul incepe de la 1099$.
Detalii aici

iMac 27” 2017

Noul Apple iMac din 2017 primeste un upgrade masiv 33Modelul are un display de o rezolutie 5K ce suporta un miliard de culori, are o luminozitate de 500 nits si suporta gama de culori P3. Poate fi configurat cu procesoare quad-core Intel i5 si i7 cu pana la 64GB memorie RAM DDR4. Ca placa video vine cu un Radeon Pro 570 de 4GB insa se poate upgrada pana la un Radeon Pro 580 de 8GB. Ca solutii de stocare poti apela la SSHD sau SSD pana la 2TB. Pretul incepe de la 1799$.
 
 
Detalii aici

Conectori noi pe noul Apple iMac din 2017

Noul Apple iMac din 2017 primeste un upgrade masiv 34
Avand hardcare nou si conectorii au primit un upgrade. Pe langa porturile USB 3.0, slot-ul de card SD, jack-ul de 3,5mm si portul de internet Gigabit, acum sunt doua port-uri USB C ce compatibile Thunderbolt 3.
 

Noul Apple iMac din 2017 include si un model adresat profesionistilor


Noul Apple iMac din 2017 primeste un upgrade masiv 35
iMac Pro are aspectul unui iMac conventional, cu exceptia culorii, modelul vine in Space Grey. Insa interiorul e complet schimbat. Calculatorul Apple are sistemul de ventilatie schimbat in totalitate, racirea fiind cu aproximativ 80% mai performanta in comparatie cu un iMac conventional.
Noul Apple iMac din 2017 primeste un upgrade masiv 36
iMac Pro poate fi configurat cu 128GB GB RAM ECC cu pana la 18 nuclee de procesare si 36 de threaduri. Deci va puteti imagina putin cum se realizeaza compilarea de cod, randarile sau exportatul de material video.
Totodata ce mai ajuta la puterea computerului per total este si placa video, ce este un AMD Radeon Vega ce poate ajunge la 16GB de memorie.  Suita de port-uri e in mare parte similara cu iMac-ul normal, insa prezinta in plus 2 port-uri USB C si internet prin cablu de 10gbps.
La ce set de specificatii are modelul va puteti imagina ca nici ecranul nu este mai prejos! Are o diagonala de 27” si o rezolutie 5k fiind mai luminos ca generatia trecuta.
Stocarea se face pe SSD, ce poate ajunge la o capacitate de 4TB.
Modelul incepe de la 5000$ si pretul creste in functie de configuratie.
Detalii aici
 

Tu ai fi interesat de achizitionarea unui iMac? Lasa un comentariu

 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani