Noua bicicleta Cannondale de Downhill are doua amortizoare pe spate 31

Noua bicicleta Cannondale de Downhill are doua amortizoare pe spate

In industria ciclismului Cannondale este una din cele mai rezonante companii. De la biciclete pentru copii pana la bike-uri agresive pentru Downhill, compania le face pe toate.

Experienta cumulata pe parcursul anilor de activitate le permite sa inoveze pentru a propulsa industria la noi standarde de performanta si durabilitate.

In urma cu cateva luni circulau cateva zvonuri pe internet cum ca compania Cannondale urmeaza sa lanseze o bicicleta pentru Enduro/Downhill ce va avea pe spate doua amortizoare.

Insa pentru ca nu existau alte informatii, izvonul a ramas cumva in aer, asta pana ce acestia au confirmat zvonurile publicand un clip video pe canalul lor de Youtube.

De ce doua amortizoare?

Conform spuselor unui inginer al companiei, amortizorul ce functioneaza pe aer se ocupa de oferirea stabilitatii in impactele mici si ofera ciclistului controlul la coborare iar amortizorul pe arc este responsabil de inghitirea impactelor medii sau mari.

Conceptul este interesant insa nu este nici pe departe ceva nou. In trecut au fost mai multe companii ce au incercat implementarea de doua amortizoare pe spate dar nu a avut succesul scontat tehnologia. Asta pentru ca era complicat de optimizat si datorita fiabilitatii componentelor. Desi de atunci pana in ziua de azi au fost facute progrese incredibile pe partea de suspensii, existand posibilitatea ca sistemul Cannondale sa fie unul de succes.

Noua bicicleta Cannondale imi aduce aminte de Karpiel Apocalypse, doar pe partea de dual-rearshock, geometria la Cannondale este mult mai comoda si moderna


Chiar sunt curios cum o sa se comporte noua bicicleta Cannondale si ce pareri o sa apare pe internet despre ea. Momentan nu avem detalii referitoare la pret si perioada de lansare.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani