Noile baterii Tesla

Noile baterii Tesla vor acumula până la 5 ori mai multă energie

În momentul de față bateriile din mașinile electrice funcționează pe o tehnologie ce are o vechime de ceva ani. Practic sunt baterii Li-Ion ce le găsești în bateriile de laptop, lanterne sau alte electronice.

Problema cu aceste celule e faptul că puterea ce o pot acumula este destul de limitată datorită design-ului lor și că deja tehnologia Li-Ion a ajuns cumva la un plafon.

Iar odată ce în 2018 au fost probleme cu aprovizionarea cu acumulatori de la Panasonic, Tesla a trebuit să se orienteze către o altă metodă prin care să-și poată facilita necesarul de energie pentru mașinile lor.

Metoda la care au ajuns este producerea de acumulatori la fabrica lor din America și pe viitor în restul fabricilor.

Noile baterii Tesla intitulate 4680 vor fi de 6 ori mai puternice, vor avea de 5 ori mai multă energie ce în practică o să ofere mașinilor o rază mai mare de călătorie de aproximativ 54% și în același timp va permite ca mașinile să fie mai accesibile.

Pe lângă beneficiile aduse mașinilor, bateriile sunt mai ieftin de produs (pentru că se vor recicla în proporție de 100% bateriile existente) și o să necesite de 10 ori mai puțină energie pentru producție împreună cu o reducție a spațiului ocupat de utilajele producătoare.

Odată cu noile baterii, Tesla a anunțat și o mașină ce va costa în jur de 25.000$ (lansarea fiind preconizată pentru 4-5 ani în viitor).

Viitorul mașinilor electrice este promițător, asta în contextul în care Tesla va vinde bateriile lor și altor companii.

O să vedem cum decurg lucrurile pentru companie.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani