[adinserter block="3"]
[adinserter block="3"]
Reinstalare Facebook pe Android în doar câteva secunde 55

Reinstalare Facebook pe Android în doar câteva secunde

Update: 26.10.2020 – Facebook nu mai este disponibil în app store-ul Amazon, doar Messengerul poate fi descărcat de acolo

Pe unele dispozitive mobile cu Android (în special cele din China) vin anumite aplicații ce imită Facebook sau pur și simplu vin cu o versiune a aplicației mai învechită. Astfel este necesar să faci o reinstalare Facebook pentru a prevenit eventualele erori și ați menține contul sigur.

Reinstalare Facebook metoda manuală

Pentru a începe acest proces mai întâi ai nevoie de câteva lucruri:

Încearcă să dezinstalezi/dezactivezi toate aplicațiile din suita Facebook din telefon. Astfel previi ca una din ele să nu fie cea autentică Facebook.

Lucrul acesta este aplicabil doar în contextul în care ai un telefon de origine chinezească ce a venit cu Facebook preinstalat.

De ce ai nevoie pentru a iniția reinstalarea aplicației Facebook:

  • o conexiune la internet
  • aplicația Facebook în format APK

Aplicația Facebook o poți descărca de aici și odată descărcată o poți transfera pe telefon prin USB sau poți accesa pagina web de pe telefon pentru a o descărca.

Aplicația o mai poți instala prin ADB însă procesul este o idee mai complicat și nu are rost în contextul nostru.

După ce aplicația este descărcată/copiată pe telefon o deschizi. O să fie necesar să accepți instalarea aplicație din surse necunoscute.

Când deschizi aplicația o să fii întrebat dacă dorești să instalezi fișierul dintr-o sursă necunoscută. Practic accesezi Setările mergi pe secțiunea Securitate apoi pe Mai multe setări și dai click pe Instalare aplicații din surse externe.

Acum selectezi Managerul de fișiere și Browser-ul la alegere și le pui permisiunea activă de instalare. Acum accesezi secțiunea de fișiere descărcate din Managerul de fișiere și instalezi aplicația Facebook.

Odată ce ai instalat aplicația o să poți intra în ea și să o utilizezi normal.

Reinstalare Facebook prin app store extern

Dacă telefonul tău are instalat Magazinul Play atunci e simplu de reinstalat Facebook. Tot ce trebuie să faci este să mergi în Magazin și să cauți aplicația poi să o instalezi.

Însă ce te faci dacă nu ai instalat Magazinul Play pe telefon?

Păi e nevoie să apelezi la o aplicație gen Amazon App Store.

Practic App Store-ul celor de la Amazon este similar Google Play dar fără câteva din aplicații sau jocuri (prin câteva mai bine spus fără câteva sute de aplicații sau jocuri 😂 )

Aplicația în sine o descarci din link-ul de aici apoi o instalezi normal acceptând permisiunea pentru surse necunoscute.

Odată ce ai magazinul de aplicații Amazon instalat mergi în aplicație și cauți „Facebook” și o instalezi.

Procesul de instalare variază în funcție de viteza conexiunii la internet și după finalizare îți apare in sertarul de aplicații al telefonului.

Trebuie să notezi faptul că sunt mai multe aplicații pentru Facebook în magazinul Amazon. Să te uiți după cea oficială.

Voila acum ai reușit să instalezi aplicația Facebook pe telefon și so utilizezi în siguranță.

Sper că am reușit să vă ajut măcar puțin în a reinstala aplicația Facebook pe telefonul vostru chinezesc. În cazul în care aveți o întrebare sau nelămurire puteți lăsa mai jos un comentariu.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles