Joker este un virus de Android ce te abonează la servicii fantomă 31

Joker este un virus de Android ce te abonează la servicii fantomă

Google Play Store este cel mai mare magazin de aplicații și jocuri pentru Android. Fiind una din cele mai mari platforme din lume, vă puteți imagina că hackerii stau la „până” să găsească noi vulnerabilități.

Acum se pare că o serie de aplicații ce au fost uploadate în Google Play de către developeri fantomă reușesc să te aboneze la servicii fantomă prin intermediul cardului tău bancar conectat la contul Google.

Practic aceste aplicații par să fie nevinovate, însă ele în fundal exploatează niște vulnerabilități ale sistemului de operare.

Aplicațiile au în interior o porțiune de cod ce se activează doar atunci când aceasta trece de procesul de verificare Google. După ce verificarea a fost finalizată cu succes aplicația activează acel cod și începe să funcționeze în fundal.

Odată executat codul se descarcă un fișier ce permite apoi aplicației virusate să-ți taxeze contul fraudulos fără permisiunea ta.

Google aparent a eliminat în jur de 17.000 de aplicații de acest gen până ca acestea să fie instalate în telefoanele utilizatorilor (datorită Google Play Protect) însă nu se știe dacă mai există astfel de aplicații în magazin.

Este recomandat să instalați doar aplicații și jocuri de la developeri cu reputație până ce este remediată problema.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani