NASA a publicat prima imagine cu PLUTO in HD 31

NASA a publicat prima imagine cu PLUTO in HD

pluto 9gag

NASA a publicat prima imagine cu PLUTO in HD si se poate observa o gama variata de culori.

Pluto este una din cele mai indepartate corpuri ceresti din sistemul nostru solar de proximitate. Planeta este una de mici dimensiuni si are o suprafata compusa in principal din gheata si roca.
Pana in momentul de fata imaginile care ne-au dat cat de cat o idee despre cum ar arata planeta au fost capturate de telescopul Hubble, insa sunt destul de incetosate si nu se inteleg prea multe.
 

pluto hubble
Foto: Pluto capturat de HUBBLE]

 
Insa datorita navetei New Horizons avem inca o serie de fotografii cu micuta planeta (restul fotografiilor urmeaza sa fie publicate de NASA)
New Horizons a capturat prima imagine pe data de 13 Iulie 2015 cand se afla la o distanta de 766048 km de suprafata lui Pluto. NASA a postat cadrul procesat pe contul de instagram al agentiei spatiale.
S-a mai facut constatarea ca Pluto are o inima(forma) pe suprafata ei ceea ce nu se stia pana in prezent.


Iar in cadrul conferintei de presa ce a avut loc pe data de 14 Iulie NASA a mai facut publica o fotografie impreuna cu niste informatii cheie legate de Pluto. In aceasta fotografie mai este prezenta si Charon care este satelitul lui Pluto.

pluto color
Foto: Pluto si Charon in color

Naveta New Horizons a ajuns in apropierea lui Pluto dupa 9 ani si acum transmite informatiile acasa prin unde radio care iau pana la 4,5 ore sa ajunga pe Pamant iar viteza cu care sunt comunicate datele este de 1kbps.
Destul de incet insa lucrurile marete necesita timp, nu? 😀
Insa misiunea navetei nu se opreste aici, dupa ce va trece de Pluto isi va continua traiectoria in explorarea sistemului nostru solar.
pluto hearth

sursa 1 sursa 2

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani