Imagini RAW pe HTC One M9 31

Imagini RAW pe HTC One M9

htc one m9 raw

Imagini RAW pe HTC One M9 . De asta are nevoie consumatorul casual?

HTC One M9 este unul din cele mai performante telefoane ce le poti cumpara in momentul de fata.
Compania a stiut cum sa pastreze linia generala a design-ului si sa adreseze doar problemele ce ne-a avut varianta anterioara a telefonului. Rezultatul este un telefon cu un aspect premium si foarte solid atunci cand este tinut in mana.
Insa HTC a facut o schimbare radicala (conform lor) in constructia capului de serie al anului 2015, mai exact: camera.
Si am mentionat in paranteza ca aceasta schimbare este una radicala „conform lor” pentru ca optica este doar putin mai buna ca a lui HTC One M9, nu este o diferenta de la cer la pamant.
Dar Taiwanezii vor sa mai indulceasca putin situatia aducand o functie noua camerei telefonului.
Acum poti captura imagini RAW pe HTC One M9.
Daca nu esti experimentat in ale fotografiei, iti explic pe scurt ce inseamna asta pentru tine.
Formatul RAW aduce beneficii multiple in ceea ce priveste editarea fotografiei.
Telefoanele din ziua de azi, marea lor majoritate, captureaza imaginile in format comprimat .JPG. Atunci cand vrei sa editezi o fotografie comprimata intervin anumite limitari (se pixeleaza, culorile o iau razna etc.) Cu formatul RAW ai mai multa flexibilitate in ajustarile care vrei sa le faci, calitatea editarii este mult mai superioara. Pe langa asta imaginile RAW nu au aplicate filtrele ce le pune soft-ul telefonului automat, te lasa pe tine sa-ti ajustezi imaginea dupa bunul plac.
Dar in cazul HTC One M9 nu stiu cat de benefica o sa fie aceasta functie atat timp cat senzorul in sine captureaza imagini de proasta calitate in anumite situatii. Cand imaginea este proasta datorita senzorului se pot face prea putine pentru a o umbunatati sau cel putin un utilizator casual a telefonului nu se va complica, aici vorbim de un telefon nu un aparat foto pentru un profesionist…sper ca ati inteles la ce ma refer.
Utilizatorii sunt cei care vor da verdictul in privinta suportului pentru imagini raw pe htc one m9.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles