Acest avion gonflabil probabil sa exploreze Venus 31

Acest avion gonflabil probabil sa exploreze Venus

vamp plane

Un avion gonflabil probabil sa fie trimis pe Venus in viitorul apropiat

Explorarea planetelor extraterestre, un subiect care nu l-am mai abordat pana acum pe blog, insa tot inovatie este. NASA in colaborare cu Northrop Grumman vor sa trimita un planor gonflabil cu elice pe Venus pentru o misiune de cercetare pe mai multi ani.
Compania bazata in Statele Unite, Northrop Grumman planuieste sa trimita acest avion gonflabil pe Venus prin intermediul programului New Frontiers si sa obtina finantarea de 1 miliard de $. Programul a fost initiat de NASA in anul 2002 si are ca scop finantarea proiectelor de dimensiuni medii pentru explorare a sitemului solar.
Northrop Grumman considera ca avionul gonflabil care inca este la stadiul de concept va avea un succes garantat in colectarea informatiilor necesare si terminarea misiunii cu brio. Avionul gonflabil sau in denumirea tehnica Venus Atmospheric Maneuverable Platform (VAMP) ar analiza gazele care intra in compozitia atmosferei planetei si gravitatia ei.
VAMP ar zbura la o altitudine intre 50km-70km in atmosfera lui Venus pentru o perioada da mai multi ani pana cand se dezumfla.
Venus este o planeta extrem de ostila, are temperaturi de peste 460°C si o presiune atmosferica echivalenta statului scufundat la o adancime de 900m in apa, de asta s-a optat la un planor si nu la un rover de sol.
In Octombrie NASA v-a evalua proiectele candidatilor si va da un verdict. VAMP nu este singurul proiect care cauta finantare,  sunt nenumarate concepte si viziuni care vor sa fie puse in aplicare. Cateva exemple ar fi: trimiterea unor probe pe Saturn, explorarea satelitului Io a lui Jupiter si asa mai departe, insa indiferent cineva va castiga va fi o realizare extrem de considerabila si un pas mai aproape in intelegerea sistemului nostru Solar. 😀

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles