MediaTek Dimensity 1000 este cel mai performant SOC mobil. Scoate un scor în Antutu de peste 500.000 31

MediaTek Dimensity 1000 este cel mai performant SOC mobil. Scoate un scor în Antutu de peste 500.000

MediaTek pregătește lansarea unui noi cip integrat ce conform spuselor acestora este mult mai rapid decât ce competiția are de oferit.

SOC-ul se numește MediaTek Dimensity 1000 și a fost fost testat în Antutu ca să ni se dovedească performanța acestuia. Cip-ul are un scor de 511363, deci cu ceva procente considerabile peste Snapdragon 855+ și Apple A13 Bionic.

MediaTek’s new Dimensity 1000 chipset passes by AnTuTu and flexes its might

Chiar dacă testul la prima vedere pare impresionant, nu trebuie să credem imediat că scorul poate fi susținut în viața reală. Procesoare MTK sunt renumite pentru problemele cu temperaturile, deci dacă task-ul este unul intens și presupune solicitarea procesorului și plăcii video foarte mult, sesizăm o scădere a frecvențelor de operare.

Deși dacă este să privim problema din latura opusă, fiind un SOC nou există posibilitatea ca MTK să fi rezolvat aceste probleme și chiar să fi introdus un sistem de power management mai avansat. (țin să cred că acesta este cazul fiindcă are suport pentru noul modem 5G și 4 nuclee foarte performante Cortex A77).

Testul pe un dispozitiv o să fie făcut undeva pe la începutul lui 2020, atunci se preconizează că vor apărea primele smartphone-uri cu noul cip.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles