Google Chrome VS Microsoft Edge . Care este mai rapid?

edge logo

Google Chrome VS Microsoft Edge . Care este mai rapid?

Google Chrome este unul din cele mai populare browsere atat pe Windows, Android, iOS, Linux cat si pe MacOS.
Insa majoritatea utilizatorilor sunt pe Windows, asta pentru ca este performant si are o multitudine de functii. Dar din punctul meu de vedere cu fiecare versiune parca consuma din ce in ce mai multe resurse (era o problema asta in build-urile trecute dar cica a fost rezolvata).
Microsoft Edge pe de alta parte este succesorul lui Internet Explorer care se prezinta a fi mult mai rapid, stabil si consuma mai putine resurse decat competitorii sai, conform Microsoft (competitorii fiind Chrome, Mozilla, Opera).
Acum intrebarea este: Edge este mai rapid decat Chrome?
Raspunsul: nu, din nefericire, desi nu trebuie sa fim prea acizi si critici.
Intr-un test efectuat de LinusTechTips browserul Microsoft Edge a ramas in urma lui Chrome in cateva din teste. Surpriza placuta a fost ca acesta a subclasat Internet Explorer 11 care este fratele mai in varsta.
Fiind o aplicatie care are o vechime de cateva luni este putin nedrept sa o comparam cu giganti ca Opera sau Chrome, nu este deloc un test corect.
Ca sa fie totul ca la carte acelasi test trebuie repetat in mai mult de 1 an ca sa permitem maturizarea si odata cu asta vine si optimizarea.
Din experienta mea nu pot spune ca este incet, merge chiar decent si incarca paginile destul de rapid, chiar daca nu se ridica la nivelul lui Google Chrome performanta este mult mai ok fata de versiunile precedente lui.
Jos aveti clip-ul integral impreuna cu rezultatele exacte ale testului.

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani