Android Marshmallow este viitoare versiune a sistemului de operare

android marshmallow

Android Marshmallow este viitoare versiune a sistemului de operare. Mai jos este SDK-ul si versiunile de test pentru dispozitivele NEXUS.

Android este eu dintre cele mai populare sisteme de operare mobile din istorie.
De la prima versiune pana la Android 5.0 numarul de utilizatori a crescut foarte mult. Rata de adoptare a fost asa de accelerata datorita pachetului intreg de functii ce-l ofera OS-ul.
Pe langa faptul ca este open source (adica daca ai experienta in programare poti face ce vrei din el) acesta poate functiona si pe telefoane sau tablete mai putin performante (de asta este foarte popular in China pe dispozitivele ieftine).
Dar nu despre asta am inceput sa scriu acest articol, ci sa va anunt ca Google a „prezentat” viitoarea denumire a sistemului de operare.
La Google I/O ni s-a dat doar initiala denumirii care era Androiddar acum avem numele complet care este Android Marshmallow.

Android Marshmallow este viitoare versiune a sistemului de operare 31
FOTO: Statuia Android Marshmallow. Sursa: technobuffalo

Google tocmai a dezvaluit statuia in curtea unde se intalnesc variantele fizice ale versiunilor de Android.
In momentul de fata ce nu este clar inca e numarul versiunii adoptat. Chiar daca SDK-ul este versiunea 6.0 circula unele speculatii cum ca gigantul va opta pentru numarul 5.2, asta ramane de vazut.
Ce aduce nou Android 6.0 Marshmallow? Pai o sumedenie de functii noi si imbunatatiri ca: suport nativ pentru senzorul de amprente, permisiunile la aplicatii sunt restructurate plus imbunatatiri la performanta si durata de viata a bateriei. (click aici pentru a vedea lista completa de imbunatatiri)
Pentru accesarea SDK-ului Android Marshmallow click aici.
Pentru a descarca Android M pentru dispozitivul tau NEXUS click aici.
Pentru a descarca Android M pentru dispozitivul tau SONY click aici.
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani