Deblocare telefon Vodafone

Deblocare telefon Vodafone GRATUIT rapid și simplu

Dacă ai cumpărat un telefon de la compania telecom Vodafone (cel puțin un telefon pe abonament) o să sesizezi că este blocat ori în rețea, ori în regiune.

Această practică este comună în special pe telefoanele cumpărate pe abonament deși din ce mai citeam pe net, unele modele cumpărate la liber au fost blocate și ele în rețea.

În fine, ideea este că ai telefonul și vrei să faci o deblocare a telefonului din rețeaua Vodafone în altă rețea pe care te-ai comutat.

Vrei să vezi o comparație interesantă între Vodafone și Orange?

Însă cum faci asta fără să-ți afectezi garanția?

Practic sunt mai multe metodă pe care am să ți le explic aici, unele metode posibil să fie gratuite în timp ce altele sunt cu plată.

Metoda de deblocare ce nu afectează garanția este pe bază de IMEI cu furnizare ulterioară a codului de deblocare. Dacă deblocați telefonul într-un service prin intermediul unui BOX (o interfață de comunicare cu telefoanele ce este utilizată în service-uri) posibil ca garanția să fie afectată.

Deblocare telefon Vodafone gratuit direct de la provider

Deblocarea o poți face direct de la Vodafone indiferent că ai cumpărat telefonul pe abonament sau la liber, însă în unele situații ți se poate percepe o taxă de deblocare.

Mai precis: dacă telefonul a fost luat la liber și este blocat, deblocarea se poate face gratuit însă dacă telefonul încă este în perioada de contract pentru serviciile de voce se va percepe o taxă de 50€, dacă contractul de servicii a expirat se va percepe o taxă de deblocare de 10€.

Dacă ai luat telefonul în rate deblocarea este gratuită.

Consultă documentul acesta pentru mai multe detalii.

Deblocarea telefonului din Vodafone utilizând un serviciu de deblocare cu plată

Servicii pentru deblocare sunt cu zecile, unele cu prețuri acceptabile iar altele ce exagerează puternic costurile de deblocare.

Din ce mai citeam pe net, unul din cele mai populare este DoctorSim, acum nu știu care este calitatea serviciilor prestate însă vă spun ce am găsit și eu în urma căutărilor.

Prețurile acestora sunt în jur de 30$ pentru un iPhone, de două ori mai ieftin decât prețul cerut de Vodafone. Pe lângă asta termenul de livrare a codului de deblocare este de 12 ore.

Acum puteți și voi să vă interesați de servicii de genul acesta ce fac deblocarea prin IMEI, poate găsiți unul mai bun la prețuri mai mici, lăsați comentariu mai jos.

Concluzia

Dacă ai un telefon blocat în Vodafone și vrei să-l deblochezi, poți face asta foarte rapid fără să dai nici măcar un ban (depinde de situație totuși) însă nici opțiunile de deblocare 3rd parte nu sunt extrem de scumpe.

Acest mediu s-a schimbat mult față de anii trecuți, unde trebuia să investești sume uriașe uneori pentru o deblocare sim, dar cu cât spațiul a devenit mai competitiv cu atât mai multe opțiuni au ajuns să apară.

Tu ce metodă pentru deblocare a telefonului blocat în Vodafone ai utilizat?

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani