dacia duster 3

Dacia Duster 3 a fost lansată! Preț de sub 20.000€

Dacia Duster este un automobil produs de Renault și Dacia începând cu anul 2010. Este un SUV subcompact ce a fost primit cu brațele deschise de către români.

Acest lucru s-a datorat caroseriei spațioase pe interior, o gardă la sol destul de mare și disponibilitatea modelului și în variantă cu tracțiune integrală și motor 1.5 Diesel.

Astăzi noul model Dacia Duster a fost lansat și va avea un preț de pornire de sub 20.000 euro conform oficialilor companiei.

Din ce informații avem până în momentul de față, mașina nu o să mai beneficieze de motorizare diesel fiind bazată pe platforma CMF-B (ce este regăsită pe Sandero și Jogger).

Noua Dacia Duster 3 o să aibă două motorizări.

Un sistem de propulsie benzină-electric de tip mild-hybrid cu un motor de 1.2 TCe 130 în 3 cilidri întâlnit și pe alte modele Renault, iar sistemul electric având o capacitate totală de 0,9kWh pe un curent de 48V. Totalul de cai ale acestei configurații sunt 130.

Al doilea sistem de propulsie este unul tot pe benzină cu sistem mild-hybrid – denumit Hybrid 140 – având motor termic de 1.6 în 4 cilindri de 94 cai putere și două motoare electrice. Un motor electric de 49 de cai putere ce asistă mașina la treptele inferioare de viteză și un motor generator pentru încărcarea bateriilor. Capacitatea totală a propulsiei este de 140 CP.

Iar modelul cel mai ieftin o să conțină un motor termin de 1.0 ECO-G cu un total de 100 CP și alimentare GPL-benzină, fără sistem hybrid.

Un nou sistem de tracțiune integrală cu comutare rapidă între modul 2X4 și 4X4 și o cutie de viteze automată în 4 rapoarte o să fie prezent doar pe motorizarea TCe 130.

Designul exterior a lui Dacia Duster 3 este total diferit față de predecesori și interiorul o să fie mai rafinat, modern, cu un display tactil central și alte puncții media ce pregătesc vehiculul pentru anul 2024.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani