Cum vad ce placa video am sau ce componente am pe PC?

Cum vad ce placa video am sau ce componente am pe PC?

Cum vad ce placa video am

Cum vad ce placa video am sau ce componente am pe PC?

Un computer are nevoie de mai multe componente sa comunece intre ele in asa fel incat sa poata functiona. Cum fiecare organ al corpului uman executa cate o functie pentru a ne mentine in viata, exact asa sunt si componetele calculatorului. Componentele au primit upgrade-uri destul de semnificative in decursul anilor, unele din ele chiar primesc imbunatatiri radicale in unele circumstante. Una din aceste componente, care constant este upgradata si impinsa tehnologia la limite pentru o imagine cat mai perfecta si cursiva in jocuri si programe, este placa video.
Placa video e componenta esentiala pentru jocuri pentru redarea unei imagini sharp si clare si aplicatii folosite de profesionisti in efectuarea de calcule complexe sau programe de grafica.
Din punct de vedere hardware, placile video sunt de doua tipuri: placi video dedicate si placi video integrate.
Placa dedicata este cea ce vine montata in portul PCI-e al placii de baza. Placa video integrata este cea din interiorul procesorului sau de pe placa de baza (tehnologia cu placa video pe placa de baza este abandonata de cativa ani).

Dar totusi, cum vad ce placa video am ?

Este o intrebare foarte buna! Mai ales in contextul in care nu te pricepi prea bine cu calculatoarele.
Ba mai mult de atat am sa-ti arat si cum vezi ce componente ai cu ajutorul unui program de mici dimensiuni ce functioneaza pe majoritatea vesiunilor de Microsoft Windows.

Cum vad ce placa video am sau ce componente am pe PC?

Descarca aplicatia CPU-Z de aici. Dupa ce ai descarcat si instalat aplicatia, intra in ea.

Imagini pentru cpu z

Aici o sa gasesti mai multe informatii relevante referitoare la PC-ul tau. Mai precis o sa gasesti modelul de CPU, Placa de baza, Memoria RAM si de stocare si placa video. Toate sectiunile avand datele tehnice ale modelelor.

Aplicatia te poate ajuta sa vezi daca overclock-ul memorie RAM, procesorului sau a placii video s-a aplicat. Frecventele viind actualizate in timp real.

Sper ca am reusit cu succes sa-ti raspund la intrebarea:„ cum vad ce placa video am si ce componente interne”, daca mai ai intrebari sau nelamuriri, te rog sa le mi le adresezi cu ajutorul sectiunii de comentarii de mai jos.

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani