Cum intru in BIOS pe orice calculator cu Windows sau Linux?

bios laptop

Cum intru in BIOS pe orice calculator cu Windows sau Linux?

Cum intru in BIOS

Cum intru in BIOS pe orice calculator cu Windows sau Linux?

Daca este sa ma gandesc care ar fi unul din cele mai utilizate gadgeturi de mine, in viata de zi cu zi, as spune fara ezitare laptopul.
De la articolele pe care le scriu pe blog pana la filmele si serialele vizionate, toate le fac pe laptop. Aceiasi rutina sunt aproape sigur ca o buna parte din voi o aveti, fie ca e vorba de un PC sau laptop, a devenit un dispozitiv aproape indispensabil pentru noi. Un dispozitiv care poate destul de multe si fiind asa potent, uneori mai apar probleme cu el si trebuie sa le dai de cap sau pur si simplu doresti sporirea performantei.
Ce te faci atunci cand doresti sa faci modificari la procesul de boot, la performanta sau sa vezi ce placa video utilizeaza laptopul? Pai trebuie sa iei contact cu domnul BIOS.

Dar cum intru in BIOS bai Dane?

Ma bucur ca ai intrebat (ar trebui sa ma simt ciudat ca vorbesc singur? ? )! Procesul de intrare in BIOS difera de la producator la producator si interfata difera de la producator la producator.
Insa eu am sa enumar aici rapid modelele de laptopuri de la marii producatori si metodele de intrat in BIOS, impreuna cu metode de accesat BIOSul pentru placile de baza de PC.
Ca sa intrii in BIOS trebuie sa-ti inchizi computerul sau sa-l restartezi. Atunci cand ecranul este negru, incepi sa apesi tasta o tasta care te va duce in BIOS (apare pe ecran).

LENOVO

Tastele F1 sau F2 pe laptopurile noi. Unele modele au si tasta dedicata de Recovery. Pe laptopurile vechi CTRL+ALT+F3

TOSHIBA

Tastele F1, F2, F21 sau ESC

SONY

Tastele F1, F2 sau F3. Unele modele au tasta dedicata.

HP

Tastele F1, F2, F6, F10, F11, F12 sau ESC.

DELL

Tastele F1, F2, F3, F12 sau DELETE. Pe modelele mai vechi CTRL+ALT+ENTER, Fn+ESC, Fn+F1.

ASUS

Tasta F2

ACER

Tastele F1, F2, ESC, DELETE

ALTE LAPROPURI SI PE PC

Tastele F2, ESC, DELETE
 
In principal combinatiile de taste de mai sus ar trebui sa functioneze in majoritatea situatiilor. Daca laptopul sau PC-ul este mai vechi, posibil sa aiba o combinatie diferita, insa o sa iti fie afisata la ecranul de start pentru 2 secunde.
Sper ca ti-am raspuns la intrebarea „Dar cum intru in BIOS bai Dane?” si daca ai intrebari sau nelamuriri le poti adresa in sectiunea de comentarii de mai jos. ?

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani