Image default

Cum intru in BIOS

Cum intru in BIOS pe orice calculator cu Windows sau Linux?

Daca este sa ma gandesc care ar fi unul din cele mai utilizate gadgeturi de mine, in viata de zi cu zi, as spune fara ezitare laptopul.
De la articolele pe care le scriu pe blog pana la filmele si serialele vizionate, toate le fac pe laptop. Aceiasi rutina sunt aproape sigur ca o buna parte din voi o aveti, fie ca e vorba de un PC sau laptop, a devenit un dispozitiv aproape indispensabil pentru noi. Un dispozitiv care poate destul de multe si fiind asa potent, uneori mai apar probleme cu el si trebuie sa le dai de cap sau pur si simplu doresti sporirea performantei.
Ce te faci atunci cand doresti sa faci modificari la procesul de boot, la performanta sau sa vezi ce placa video utilizeaza laptopul? Pai trebuie sa iei contact cu domnul BIOS.

Dar cum intru in BIOS bai Dane?

Ma bucur ca ai intrebat (ar trebui sa ma simt ciudat ca vorbesc singur? 🤣 )! Procesul de intrare in BIOS difera de la producator la producator si interfata difera de la producator la producator.
Insa eu am sa enumar aici rapid modelele de laptopuri de la marii producatori si metodele de intrat in BIOS, impreuna cu metode de accesat BIOSul pentru placile de baza de PC.
Ca sa intrii in BIOS trebuie sa-ti inchizi computerul sau sa-l restartezi. Atunci cand ecranul este negru, incepi sa apesi tasta o tasta care te va duce in BIOS (apare pe ecran).

LENOVO

Tastele F1 sau F2 pe laptopurile noi. Unele modele au si tasta dedicata de Recovery. Pe laptopurile vechi CTRL+ALT+F3

TOSHIBA

Tastele F1, F2, F21 sau ESC

SONY

Tastele F1, F2 sau F3. Unele modele au tasta dedicata.

HP

Tastele F1, F2, F6, F10, F11, F12 sau ESC.

DELL

Tastele F1, F2, F3, F12 sau DELETE. Pe modelele mai vechi CTRL+ALT+ENTER, Fn+ESC, Fn+F1.

ASUS

Tasta F2

ACER

Tastele F1, F2, ESC, DELETE

ALTE LAPROPURI SI PE PC

Tastele F2, ESC, DELETE
 
In principal combinatiile de taste de mai sus ar trebui sa functioneze in majoritatea situatiilor. Daca laptopul sau PC-ul este mai vechi, posibil sa aiba o combinatie diferita, insa o sa iti fie afisata la ecranul de start pentru 2 secunde.
Sper ca ti-am raspuns la intrebarea „Dar cum intru in BIOS bai Dane?” si daca ai intrebari sau nelamuriri le poti adresa in sectiunea de comentarii de mai jos. 😃

Articole inrudite

Download muzica pe telefon sau PC 100% LEGAL

Dan Mutu

Bateria telefonului se descarca repede? Vezi aici solutiile

Dan Mutu

De ce se reseteaza telefonul singur fara sa-i fac ceva?

Dan Mutu
Încarc...

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate