Image default
Editorial

Ce inseamna upgrade si update? Care este diferanta intre ele

ce inseamna upgrade

Ce inseamna upgrade si update? Care este diferanta intre cei doi termeni

Daca stii una-doua despre calculatoare si tehnologie in general, cred ca intrebarea aceasta ti se pare extrem de banala si practic sa fiu sincer este. Deci ar fi mai indicat sa citesti alte articole de pe blog daca deja stii ce urmeaza sa explic. 😂
Insa cum unele persoane nu se pricep la tehnologie atat de bine precum tine de asta e datoria mea sa explic si notiuni din acestea mai comune, simple sa le spunem.

De ce inseamna upgrade si update? Si practic ce diferenta este intre cele doua

Deci inainte de a incepe trebuie sa stii ca sunt doua notiuni total diferite ce nu au legatura una cu alta. Chiar daca sunt similare in pronuntie si scris, reprezinta aspecte total diferite in ceea ce priveste tehnologia.

Ce inseamna upgrade?

Practic terminologia de upgrade este folosita atunci cand electronica in cauza a primit o imbunatatire din punct vedere hardware. (adica Galaxy S7 e un upgrade fata de Galaxy S6).
Dar cel mai comun este intalnit la telefoane mobile sau computere. (am facut upgrade la noul model de HTC, am facut upgrade la placa de baza).

Ce inseamna update?

Update-ul este atunci cand se aduc imbunatatiri la partea software a unui telefon mobil, tableta, ceas smart sau orice electronica in general ce functioneaza pe baza unui sistem de operare.
Cel mai des acest termen este intalnit la telefoanele mobile smart datorita update-urilor relativ regulate ce sunt trimise de producatori.
 
Sper ca in linii mari ati inteles. Adica nici nu am ce sa explic mai mult sincer si am incercat sa o fac cat mai simplu si rapid ca sa nu ma lungesc la vorba inutil cum am obiceiul.

Oricum daca ai intrebari sau nelamuriri te poti folosi cu incredere de sectiunea de comentarii de mai jos.

 
 
 
 

Articole inrudite

Merita sa cumperi o drona ieftina?

Dan Mutu

Aplicatii pentru telefon ce nu trebuie sa-ti lipseasca

Dan Mutu

Ce inseamna FREE DOS si de ce vine pre-instalat pe unele PC-uri?

Dan Mutu
Încarc...

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate