Ce inseamna upgrade si update? Care este diferanta intre ele

Ce inseamna upgrade si update? Care este diferanta intre ele

ce inseamna upgrade

Ce inseamna upgrade si update? Care este diferanta intre cei doi termeni

Daca stii una-doua despre calculatoare si tehnologie in general, cred ca intrebarea aceasta ti se pare extrem de banala si practic sa fiu sincer este. Deci ar fi mai indicat sa citesti alte articole de pe blog daca deja stii ce urmeaza sa explic. ?
Insa cum unele persoane nu se pricep la tehnologie atat de bine precum tine de asta e datoria mea sa explic si notiuni din acestea mai comune, simple sa le spunem.

De ce inseamna upgrade si update? Si practic ce diferenta este intre cele doua

Deci inainte de a incepe trebuie sa stii ca sunt doua notiuni total diferite ce nu au legatura una cu alta. Chiar daca sunt similare in pronuntie si scris, reprezinta aspecte total diferite in ceea ce priveste tehnologia.

Ce inseamna upgrade?

Practic terminologia de upgrade este folosita atunci cand electronica in cauza a primit o imbunatatire din punct vedere hardware. (adica Galaxy S7 e un upgrade fata de Galaxy S6).
Dar cel mai comun este intalnit la telefoane mobile sau computere. (am facut upgrade la noul model de HTC, am facut upgrade la placa de baza).

Ce inseamna update?

Update-ul este atunci cand se aduc imbunatatiri la partea software a unui telefon mobil, tableta, ceas smart sau orice electronica in general ce functioneaza pe baza unui sistem de operare.
Cel mai des acest termen este intalnit la telefoanele mobile smart datorita update-urilor relativ regulate ce sunt trimise de producatori.
 
Sper ca in linii mari ati inteles. Adica nici nu am ce sa explic mai mult sincer si am incercat sa o fac cat mai simplu si rapid ca sa nu ma lungesc la vorba inutil cum am obiceiul.

Oricum daca ai intrebari sau nelamuriri te poti folosi cu incredere de sectiunea de comentarii de mai jos.

 
 
 
 

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani