Cat valoreaza industria jocurilor? Numerele sunt foarte impresionante

league of legends imagini

Cat valoreaza industria jocurilor? Numerele sunt foarte impresionante

Cat valoreaza industria jocurilor? Numerele sunt foarte impresionante

Industria jocurilor este una relativ tanara, care a inceput sa creasca in popularitate extrem de mult datorita erei digitale. In urma cu cativa ani cresterea nu era chiar atat de semnificativa sau cel putin demna de considerat, insa acum lucrurile stau cu totul diferit.
Totusi se iveste o intrebare in acest context, cat valoreaza industria jocurilor practic?
Acum stim cu totii ca trebuie sa fie vorba de numere cu multe zerouri, dar cat mai precis?
Echipa de la 100tb.com a facut o analiza in ceea ce proveste acest subiect iar numere rezultate sunt impresioante.
Mai precis anul trecut industria jocurilor valora 99,9 mild. $, iregistrand o crestere impreionanta de 8,5% in comparatie cu anul 2015. Industria jocurilor pentru telefoanele mobile nu este nici ea mai prejos. Se preconizeaza ca aproape 37 mild. $ o reprezinta industria jocurilor mobile din totalut tocmai mentionat.
Credeai ca lucrurile se vor calma in 2017?
Chiar deloc! Se estimeaza ca pana in anul 2019, industria jocurlor va ajunge la un prag impresionant de 118,6 mild. $, mai mult de 6 mild. $/an se vor adauga la statistica deja mentionata pana in 2019.
In momentul de fata industria jocurilor pe mobil inregistreaza cea mai accelerata crestere, undeva cu 40% de la an la an.
Cele mai populare/profitabile jocuri?
Aici ne uitam la foarte popularul League of Legends care este jucat de milioane de persoane la nivel global, ba chiar se fac si campanionate de amploare. Urmeaza in lista World of Warcraft care in urma cu 3-4 ani era in top, insa popularitatea jocului este in declin. Iar pe ultimul loc, ceea ce nu este surprinzator deloc, se afla Pokemon GO. Pokemon Go a generat 500 mil. $ in doar 60 zile.
Ce am enumerat mai sus sunt doar cateva statitstici aleatorii, ca sa analizati indeaproape tredul vedeti infograficul referitor la cat valoreaza industria jocurilor (imaginea de mai jos)

sursa

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani