Image default
Stiri Stiri tablete Stiri tech Stiri telefoane

Cablu de iPhone care îți poate sparge computerul

Cablurile de iPhone de tip Lightning sunt speciale în sinea lor.

Asta pentru că numai dispozitivele companiei Apple le folosesc și au o formă destul de compactă. Fiind accesorii așa de populare și larg răspândite, mulți utilizatori nici nu se gândesc că acestea sunt veritabile dispozitive prin care se poate face hacking.

Mike Grover ce este un cercetător în metode de securitate hardware și software a dezvoltat un cablu USB Lightning ce îți poate accesa datele personale de pe calculator atunci când este conectat la acesta.

Cablul în sinea lui funcționează și arată ca un oarecare cablu de iPhone, problema este că cipurile de pe cablu au fost modificate în așa fel să poată comunica date fără permisiunea utilizatorului.

Mike spune că în interiorul cablului este și un acces point WIFI ce poate fi declanșat de la distanță în așa fel să se poată iniția procesul de injectarea codului malițios.

Se pare că în ziua de azi nu mai poți avea încredere nici măcar în cablurile de date, viitorul pare adecvat. 😂

Sunt curios acum câte din cablurile incredibil de ieftine găsite prin China sunt legitime.

Articole inrudite

Lasă un comentariu

2 + 20 =

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web. Vezi politica de confidențialitate.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți experiența dumneavoastră de utilizare. Vizitați politica de confidențialitate pentru detalii adiționale. Ok Politica confidentialitate

Articole noi direct în inbox fără SPAM

✔ Respectăm confidențialitatea
✔ Articole noi și tutoriale
✔ Mail săptămânal
ABONARE
Confirm că am peste 16 ani și am citit termenii și condițiile
close-link
Click Me

Pasionat de tech?

Dacă nu ai găsit ce căutai, hai în grupul nostru de Facebook unde publicăm materiale interesante și discutăm diferite subiecte
INTRĂ ÎN GRUP
close-link
Click Me