Așa arată nou Sony PlayStation 5 ce va fi lansat în câteva luni 31

Așa arată nou Sony PlayStation 5 ce va fi lansat în câteva luni

PlayStation 5

Noul Play Station 5 a fost în sfârșit prezentat oficial de către compania Sony. Modelul a fost ținut în secret destul de bine de către companie, ne având foarte multe leak-uri cu acesta, însă acum într-un final puteam vedea cum arată consola de gaming.

Design-ul este foarte futuristic, cu linii și culori plăcute și o serie de leduri de iluminează carcasa pe interior.

Așa arată nou Sony PlayStation 5 ce va fi lansat în câteva luni 32

Controllerul a primit și acesta un redesign ce pare să-l facă mai egroomic iar la prima vedere îmi pare o idee mai mic decât predecesorul? Nu știu, asta este doar o presupunere personală.

Posibil totodată să fie mici îmbunătățiri la butoane (feedback) și la motoarele de vibrație.

Unitatea centrală are în continuare un slot pentru discuri Blue-Ray (nu știu sincer dacă le mai utilizează cineva, dar este prezent acolo), procesorul și partea video beneficiază de îmbunătățiri la performanță drastice conform spuselor companiei și practic și de pe hârtie reiese asta.

Consola PS5 are un procezor AMD ZEN 2 cu 8 nuclee la 3.5GHz, o placă video cu 36 CUs și capacitate de procesare de 10.28 Teraflopi pe 256BITI și 16GB memorie GDDR6. (placa video ar fi relativ apropiată de un RX 580X și procesorul de un Ryzen 7), un SSD NVMe ce poate fi schimbat și suportă HDD-uri externe.

Noul Sony PlayStation 5 va fi compatibil cu jocurile de pe generația trecută (Play Station 4) având un mod de compatibilitate și va avea un headset VR care posibil să fie wireless într-o oarecare măsură.

Prețul consolei se zvonește a fi în jur de 500€ și va fi disponibilă în Europa în apropierea săbătorilor de iarnă.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani