telescopul james webb

Telescopul James Webb nu se va lansa în Martie 2021

Telescopul James Webb nu va reuși să îndeplinească cerințele pentru a putea fi lansat în luna Martie a anului viitor.

Conform Thomas Zurbuchen ce este directorul proiectului pornit de către NASA, echipa de ingineri și echipa ce coordonează proiectul nu a făcut nimic greșit ci pur și simplu lucrurile nu se vor alinia până în luna Martie din 2021.

O bună parte din aceste întârzieri sunt datorate pandamiei, astfel au fost înregistrate scăderi în productivitate ce automat au afectat programul lansării.

Partea bună este că stagiul de testare și pregătire sunt aproape finalizate astfel va fi fezabilă reprogramarea lansării undeva în luna Iulie a anului 2021.

Telescopul James Webb este succesorul modelului extrem de popular Hubble și era plănut în a fi lansat în urmă cu câțiva ani însă proiectul a suferit niște încetiniri datorită problemelor tehnice.

Fiind un telescop foarte complex acesta are nevoie de o atenție extraordinară la detalii ca să se asigure funcționarea în parametri optimi și mai ales ca lansarea să se poată efectua cu succes.

Hubble VS James Webb

Aaron Kemmer on Twitter: "What's the James Webb telescope? It's ...

Hubble în comparație cu James Webb, are o oglindă considerabil mai mică. Astfel detaliile captate de către telescop nu sunt atât de pronunțate, mai ales dacă se află la o distanță foarte mare.

James Webb în schimb are o oglindă de 6.5m în diametru ce pe lângă asta se și pliază pentru a putea încăpea în rachetă.

Oglinda mai mare permite telescopului să capteze un spectru mai vast de lumină infraroșie la o rezoluție mai bună, sporind capacitatea cercetătorilor să analizeze obiecte ce sunt la distanțe foarte mari.

Pe lângă asta o să permită o analiză mai bună a corpurilor de mici dimensiuni ce până acum nu au putut fi studiate în detaliu.

sursa

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani