Android wear updatat la versiunea 5.0 lollipop 31

Android wear updatat la versiunea 5.0 lollipop

android wear 5.0 update

Ce sunt aceste ceasuri inteligente?

Nu cu mult timp in urma a fost lansata prima gama de ceasuri inteligente care rulau sistemul de operare Android Wear . Adoptarea lor de catre consumator este intr-o crestere usoara dar constanta. Smart watch-urile sau ceasurile inteligente sunt dispozitive cu un ecran mic si o serie de senzori care se conecteaza la telefonul mobil cu Android.
Ceasurile iti pot oferi anumite notificari sau acces la anumitefunctii direct de la incheietura, cateva exemple ar fi: pedometru, senzor pentru bataile inimii, gps cu harti, scrierea de sms-uri, setare de evenimente in calendar sau remindere, apel telefonic . In principal interactiunea este orientata catre comenzi vocale, dar poti sa si atingi ecranul.
Acestea aveau versiunea 4.4 a sistemul de operare cand au fost lansate. In urma cu putin timp o parte din posesorii ceasurilor au raportat aparitia update-ului la versiunea 5.0 lollilop a sistemului de operara.

Ce aduce android 5.0 lollipop pentru android wear nou?

În principiu nu multe, în materie de design sau funcționalitate. Sunt introduse abilitati ca: revocarea actiunilor, setare de noapte sau teatru care incide ecranul complet, setare pentru zi care seteaza luminozitatea display-ului la maxim pentru o experienta mai buna, abilitatea de a da mute notificarilor.
android wear 5.0
In setari acum este prezenta si optiunea de Accesibilitate in plus meniul setarilor se organizeaza in functie de optiunile cele mai des utilizate, ceea ce este practic si eficient.
android wear 5.0 setting geekchronicles.ro
Acum ce tine de app-ul de pe telefon, interfața este puțin mai curata dar nu sunt multe elemente schimbate. Ca functii in plus: s-au integrat teme nativ in aplicatie, fara sa mai fie nevoie sa fie descarcate manual si individual.
android wear 5.0 update geekchronicles.ro
 
Alta functie noua este acea de a vedea statistici referitoare la bateria consumata de aplicatii si memoria disponibila a ceasului. Asta permite o monitorizare mai buna a bateriei si a aplicatiilor care consuma resurse.
android wear 5.0 update geekchronicles.ro
Dar dupa cateva ore de folosire unii utilizatori au marturisit nemultumiri legate de durata de viata a bateriei(problema veche legata de platforma in sine) si unele aplicatii care se opresc brusc din functionare. Acesta lucru este oarecum normal.
Am parcurs foarte rapid noile functii android wear 5.0 lollipop. Acesta are sute de modificari facute la nivel de cod care sunt menite sa ofere o mai buna performanta si baterie.
Pe langa toate acestea trebuie sa constientizam ca acesta este un ecosistem nou care mai are nevoie de anumite imbunatatiri dar este placut faptul cum Google se dedica total acestui trend de ceasuri smart, acum ramane de vazut care o sa fie rezultatul anul viitor.
iPhone in combinatie cu un ceas Android Wear, suna interesant? CLICK AICI
sursa: pocketnow

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani