Android Wear va suporta dispozitive iOS? 31

Android Wear va suporta dispozitive iOS?

Android Wear va suporta dispozitive iOS

Android Wear va suporta dispozitive iOS? asta sustine un blog francez

Sistemul de operare Android Wear de pe ceasurile smart functioneaza cu ajutorul unui smartphone  Android.
Conectezi ceasul la telefon si poti primi notificari direct la incheietura ta. Insa daca ceasul functioneaza doar cu un singur sistem de operare, te simti putin restrans, nu ai alta optiune decat sa ai un telefon cu Android pentru a utiliza accesoriul.
Insa in urma cu o luna un developer de pe xda-developers a reusit sa conecteze un ceas smart Android Wear la un iPhone 6 dovedind ca acest lucru este posibil dar nu suportat oficial.
Si pornind de la ideea de mai sus, site-ul French tech blog 01Net ar specula ca Google se pregateste sa updateze sitemul de operare Android Wear incat sa suporte telefoanele cu iOS.
Daca m-ati intreba pe mine, asta trebuia sa face Google de la inceput. Daca Android Wear suporta si alte sisteme de operare nu numai iOS, cred ca cota de piata a ceasurilor smart(vanzarile) s-ar fi dublat daca nu chiar triplat.
Pe langa asta Google ar fi luat tot elanul Apple Watch-ului oferind o alternativa open source cu modele pentru toate bugetele si gusturile estetice.
Unii atrag atentia asupra faptului ca: Google daca va face disponibil Android Wear si pentru alte platforme vanzarile telefoanelor cu Android vor fi afectate. Ceea ce este aberant. Vanzarile telefoanelor cu Android nu vor fi afectate. Trebuie luat in considerare ca Android-ul este cel mai impunator sistem de operare atat in piata open source cat si in cea closed source. In ideea ca nu o sa gasesti prea multe telefoane Windows Phone, FirefoxOS sau iOS la preturi de nimic.
Daca este sa te uiti pe un site ca dx.com la numarul de telefoane pana in 200$ vei realiza ca acesta trece de ordinul zecilor sau poate chiar sutelor sutelor si asta este doar pe site-ul unui singur retailer din China.
Da, ca sunt si telefoane cu FirefoxOS sau Windows ieftine, corect! Dar le poti numara pe degete.
Majoritatea producatorilor de telefoane mobile genereaza cel mai mult capital din vanzarea de telefoane de inceput si mijloc de serie si 99% sunt cu Android.
Consider ca Android Wear-ul este inca destul de redus in adoptare si doar entuziastii sau cei care adopta produsele atunci cand apar sunt interesati insa nu toti acestia au telefoane cu Android, de ce nu ai profita de asta?
Acum ramane de vazut daca acest zvon se va adeveri sau nu, totul depinde de strategia Google pentru noul an.
Cel mai probabil la Google I/O ne vom lamuri.
Share ! 😀
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles