Acasă Stiri Actualizare drivere la placa video pe telefon. Da, nu e clickbait.

Actualizare drivere la placa video pe telefon. Da, nu e clickbait.

de către Dan Mutu

Qualcomm a lansat noua serie de cip-uri Snapdragon în urmă cu ceva luni. La lansarea acestor două cip-uri a fost anunțată și o funcție destul de interesantă ce a scăpat la marea majoritate a bloggeri-lor de tech.

Mai precis este vorba de abilitatea Qualcomm Snapdragon 865 și 765 să-și actualizeze driverele video independent de sistemul de operare. Practic Android-ul devine ușor ușor un sistem de operare mai matur, cu funcții similare unui Windows.

Dintre primele telefoane ce au primit această funcție sunt Xiaomi Mi 10, Xiaomi Mi 10 Pro și Redmi K30 Pro (împreună cu alte dispozitive Xiaomi ce urmează să fie lansate ce au aceste procesoare).

Aplicația pentru actualizarea diverelor plăcii video pe telefoanele Xiaomi este momentan disponibilă doar pentru China, însă nu se știe când va fi disponibilitatea pe Play Store.

Avantajul unei astfel de implementări este că poți actualiza driverele fără a actualiza sistemul de operare cu totul, se pot aduce optimizări pentru jocuri noi mult mai rapid și pe lângă asta, după ce producătorul nu mai suportă dispozitivul mobil pentru actualizări la sistemul de operare sigur o să apară metode de actualizare manuală a driverelor.

sursa

Posibil să te interesez

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. de către acest site web.

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani