Accesorii GSM pentru telefoane si tablete ce sunt folositoare 31

Accesorii GSM pentru telefoane si tablete ce sunt folositoare

Accesorii GSM

Accesorii GSM folositoare pentru telefonul sau tableta ta. Preturile lor sunt accesibile

Accesoriile GSM sunt intalnite la tot pasul deja. De la microfoane externe pana la ventilatoare ce le poti conecta la cablul micro USB (chiar exista asa ceva). Putem spune categoric ca oferta de produse este extrem de generoasa.
Insa din tot amalgamul de produse disponibile in magazinele online si offline, care sunt cele mai practice accesorii GSM de care cel mai probabil te vei folosi mai devreme decat crezi?
In articolul pe care tocmai ai dat click o sa-ti listez cateva accesorii GSM care consider eu ca nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa. In mod categoric o sa le folosesti si mai mult decat atat nici nu sunt extrem de scumpe de achizitionat.

Adaptor USB de citire voltaj si amperaj

Accesorii GSM pentru telefoane si tablete ce sunt folositoare 32
Ti se pare ca telefonul se incarca mai greu decat deobicei insa nu stii exact care sa fie cauza? Cu un voltmetru la USB poti testa incarcatorul si cablul de date pentru a sesiza posibilele probleme de functionare.
Un adaptor de acest gen cost pana in 4$ in China.

Buton comanda rapida la jack-ul audio

Accesorii GSM pentru telefoane si tablete ce sunt folositoare 33
Daca nu asculti muzica la casti extrem de des si telefonul tau are un jack de 3.5mm sa stii ca pierzi o suita intreaga de funcii.
De ce?
Pai iti poti amplasa un buton pentru comenzi rapide in slot-ul pentru jack si prin intermediul unei aplicatii gen mSwitch il poti configura sa iti deschida anumite aplicatii sau sa execute functii.
Ca o nota, am observat ca acest gen de buton nu functioneaza perfect pe toate telefoanele mobile cu Android, mai ales daca dispozitivul nu este rootat.
Nu stiu daca pe iOS exista aplicatie.
Un buton de acest gen costa cativa dolari.

Boxa Bluetooth

Accesorii GSM pentru telefoane si tablete ce sunt folositoare 34
Chiar daca nu este un accesoriu GSM neaparat, are o stransa legatura cu dispozitivele noastre mobile.
Si daca nu ai o boxa Bluetooth deja, tin sa-ti spun ca nu profiti de o experienta de utilizare completa.
Atunci cand mananci, faci curatenie sau scrii ceva pentru facultate/scoala, poate preferi sa asculti muzica, un audiobook sau podcast. O baxa Bluetooth iti intra in ajutor amplificand semnificativ sunetul care in mod normal ar iesi din difuzorul telefonului tau mobil.
Preturile pentru o boxa Bluetooth de calitate incep de pe la 30$.
 

Casti Bluetooth

Accesorii GSM pentru telefoane si tablete ce sunt folositoare 35
Chiar daca pana in momentul de fata castile cu fir nu au rival din vine vorba de fidelitate, surorile lor mai mici, nu mai au foarte mult pana ce o sa le egaleze la calitate.
Avantajul cu o pereche de casti Bluetooth e ca nu mai este constrans de lungimea cablului si mai ales daca efectuezi o activitate fizica, aceasta flexibilitate o sa-ti permita o arie mult mai larga de miscari.
Dezavantajul momentan pentru castile Bluetooth e autonomia destul de slaba a bateriei. Unele modele stau incarcate pana la 4 ore.
O pereche de casti Bluetooth poate incepe de pe la 15$.

Baterie externa cu incarcare rapida

Accesorii GSM pentru telefoane si tablete ce sunt folositoare 36
O baterie externa este un accesoriu GSM esential din punctul meu de vedere. Fie ca esti o persoana ce utilizeaza telefonul sau maxim sau nu, sunt o sumedenie de circumstante cand ai nevoie de o incarcare rapida insa nu ai incarcatorul la tine sau pur si simplu nu ai o priza libera la indemana.
O baterie externa cu incarcare rapida iti poate alimenta telefonul cu 50% baterie in jumatete de ora chiar si atunci cand esti in miscare.
Preturile pentru un asemenea accesoriu incep de pe la 15$.

Cablu USB magnetic

Accesorii GSM pentru telefoane si tablete ce sunt folositoare 37
Una din cele mai des utilizate accesorii GSM din lume este cablul USB. Cablul nu numai ca ne ajuta la transferul rapid de date intre un computer si telefon insa in acelasi timp ne permine sa te incarcam dispozitivul, ceea ce e oarecum crucial.
Insa datorita conectarii repetate a cablului mufa de incarcare va suferi pe termen lung. De asta un cablu USB magnetic este o investitie foarte buna.
Mufa Micro USB/USB C/Lightning se va conecta in portul de incarcare iar atunci cand doresti sa incarci telefonul doar trebuie sa propii cablul de mufa si se vor atasa automat cu ajutorul magnetilor.
Acelasi principiu este utilizat si de compania APPLE cu incarcatorul Magsafe.
Preturile pentru un asemenea cablu incep de la 5$.
 
Preturile sunt in dolari pentru ca le-am luat de pe site-ul Aliexpress. Impedimentul cu site-urile gen Aliexpress (sau orice alt site chinezesc de altfel) e timpul de asteptare destul de mare si calitatea produselor care uneori lasa de dorit. Mai mult decat atat produsele pot sa nu fie livrare sau pur si simplu sa ajunga defecte.
Insa daca vrei sa achizitionezi un produs foarte specific e o alternativa buna.
 

Tu stii alte accesorii gsm ce sunt folositoare in multiple contexte? Lasa un comentariu mai jos

 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani