[adinserter block="3"]
[adinserter block="3"]
imei iphone

Verificare IMEI iPhone pentru a vedea datele modelului

Verificare IMEI iPhone pentru a vedea datele modelului in asa fel incat sa nu te alegi cu un telefon furat

Telefoanele mobile Apple sunt cele mai populare dispozitive mobile in America dar si in lume (desi in unele parti ale globului telefoanele cu sistemul de operare Android domina). Fiind atat de populare modelele, cererea este foarte mare chiar si in Romania.
Astfel daca este sa butonezi site-urile cu telefoane second hand sau desigilate, ajungi la concluzia ca sunt zeci de pagini cu iPhone-uri.

Oferta pe piata SH a modelelor este destul de mare, la fel si cererea

Acum sa presupunem ca doresti sa achizitionezi un telefon mobil Apple, insa nu stii care e procedura exacta de verificare a modelelor…ei bine ai ajuns in locul potrivit.
In acest articol am sa-ti explic cum poti verifica iPhone-ul dupa numarul IMEI in vederea validarii achizitiei si veridicitatii telefonului mobil. Plus un bonus la finalul articolului!
Sunt mai multe site-uri pentru verificare IMEI iPhone, dar din nefericire nu toate sunt de incredere. Adica unele din ele iti pot colecta IMEI-ul si distribui ilegal (astfel este posibil ca acesta sa fie clonat si ca unul din dispozitive sa fie blocat din retele)

⏩ Verificare IMEI iPhone de aici

Site-ul de mai sus nu numai ca are o baza de date extensiva pentru IMEI-uri de iPhone dar si pentru alte modele de telefoane. In cazul in care telefonul tau este pierdut sau furat il poti raporta prin intermediul paginii si va aparea intr-o baza de date mondiala.
Doar mergi in setarile telefonului la sectiunea de About si extragi IMEI-ul ca apoi sa-l introduci in bara de cautare.
Iar daca telefonul este furat sau disparut, acesta va fi trecut in lista, astfel stii ca ceva suspect sa intamplat cu telefonul pana ce a ajuns in mainile tale. Plus ca se evita alte viitoare nelamuriri legate de provenienta lui.
Inca o varianta foarte buna de verificarea modelului tau este si cu ajutorul numarului de serie ce poate fi gasit tot in setari la About.
Intri pe site-ul Apple la sectiunea Support si introduci acolo numarul de serie. In acest mod poti observa daca telefonul a fost cumparat si numarul de serie nu e fictiv, plus daca mai are garantie modelul si ce tip de garantie.

Bonus: Inspectie hardware rapida iPhone

Apasa pe marginile display-ului ca sa vezi de exista joc

Daca telefonul are putin joc atunci cand apesi usor pe marginile display-ului probabil ca modelul sa fi fost desfacut, sa aiba display contrafacut sau sa aiba bateria umflata

Apasa de mai mult ori butonul de home (iPhone 5S, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6S)

Atunci cand telefonul este super uzat, butonul de home nu mai are acelasi feedback, adica se va simti mai moale la pasare si nu face click la fel de bine ca unul nou.

Verifica difuzorul si casca

O casca si un difuzor normal trebuie sa se aude clar, tare, fara distorsiune mare.
 

Acum ce pot sa va urez este „spor la cumparaturi”

Sunt pe Instagram ⏩ Geek Chronicles
 
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles