Top 5 masini consum mic din toate toate timpurile 37

Top 5 masini consum mic din toate toate timpurile

Pe langa confort, dotari si aspectul exterior la o masina ne intereseaza si consumul de combustibil. Astfel in unele situatii ajungem sa ne stabilim prioritatea pe acest indice. Daca esti genul de persoana activa ce faci foarte multi km la nivel lunar sau anual se preteaza un autovehicul cu un consum mediu catre mic.

Insa tinand cont de faptul ca la ora actuala sunt mii de modele disponibile pe piata, care sunt top 5 cele mai eficiente masini din punct de vedere al consumului?

In lista ce urmeaza sa o atasez am sa va expun exact asta dar inainte de a incepe doresc sa fac cateva mentiuni:

  • clasificarea este facuta strict dupa consum
  • datele sunt extrase de pe site-ul producatorului sau alte surse
  • s-a luat in calcul doar consumul mixt

1.Toyota Prius 2010

Motorizare: 1.8 Benzina

Transmisie: automata

Consum mixt: 3.9l/100km

Related image

Una din cele mai populare si eficiente masini pe benzina este de departe Toyota Prius. Consumul acesteia e undeva la 3,9 l la 100km si asta se datoreaza in mare parte motorului electric ce functioneaza in paralel cu motorul termic pentru a eficientiza consumul.

2. Honva Civic 2010-2014

Motorizare: 1.6 Diesel

Transmisie: manual

Consum mixt: 4.0l/100km

Image result for honda civic 1.6 diesel 2010

Japonezele sunt masini foarte bune. Piele de schimb sunt mai scumpe in comparatie cu branduri ca VW sau Opel insa fiabilitatea este de neegalat. Mai mult decat majoritatea japonezelor au motoare eficiente cu un consum bun. Acesta este cazul si cu Honda Civic din anul 2010 pana in 2014 sau mai noi.

Motoarele cu tehnologia i-DTEC au consumuri mixte mici si vin cu un balans intre cai si cuplu.

3.Nissan Micra 2006-2009

Motorizare: 1.5 Diesel

Transmisie: manual

Consum mixt: 4.8l/100km

Related image

Acest Nissan Micra nu va castiga prea curand un concurs pentru felul interesant in care arata dar are un consum foarte decent de compustibil. Masina fiind relativ usoara, motorizarea de 86 cai putere 1.5 diesel reuseste sa consume in jur de 4.6-4.9l mixt la 100km.

4.VW Golf 2011

Motorizare: 1.6 Diesel

Transmisie: manual

Consum mixt: 5.0l/100km

Image result for vw golf 2011„

Cred ca una din cele mai populare masini din Romania este VW-ul Golf. Modelul din 2011 chiar si mai nou pe motorizarea de 1.6 Diesel scoate un consum admirabil in regim mixt si din ce am inteles nici modelul pe benzina turbo nu sta prea rau.

Mai mult decat atat ai avantajul ca orice mecanic are cat de cat habar la ce lucreaza si piese de schimb gasesti la tot pasul.

Daca nu iti permit un model mai nou de 2011 te poti oriente si la anii 2006-2010, consumul creste doar o idee.

5.Dacia Logan 2006-2012

Motorizare: 1.5 Diesel

Transmisie: manual

Consum mixt: 5.1l/100km

Related image

Chiar daca il vedem la tot pasul, Loganul este un autovehicul eficient pe motorizarea diesel de 1.5. Masinile ce sunt mai tinere de 2006 pana in anul 2012 sau chiar si mai noi (motorizare 1.5 diesel) reusesc un consum mixt de 5.1l/100km in medie.

Concluzia

Aceasta ar fi o lista foarte in mare si in mod categoric am omis multe modele. Inca o mentiune este referitoare la consum, acesta este aproximat si nu reflecta realitatea in permanenta.

Decizia pe care o luati va trebui sa o bazati si pe alte variabile nu doar pe consum, astfel incat sa va puteti bucura de o experienta cat mai neintrerupta si cat cat mai putine vizite la service.

Chiar daca motorizarile diesel consuma mult mai putin in comparatie cu cele pe benzina, va trebui sa va ganditi pe termen lung si cat de mult rulati masina extra urban (un motor diesel e facut pentru drumuri lungi). Plus sa nu omitem modificarile legislative ce urmeaza a fi implementate pentru motoarele diesel din orasele mari.

Dar totusi, voi ce modele de masini cu consum mic recomandati?

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles