telefon pentru bătrân

Cel mai bun telefon pentru bătrâni din 2023

În urmă cu vreo 15 ani toate telefoanele erau foarte ușor de utilizat.

Aveai taste mari, o serie limitate de funcții și cu majoritatea din ele doar puteai să răspunzi la un apel, să scrii un mesaj sau să trimiți SMS-uri.

Însă odată cu progresul tehnologic telefonul a evoluat considerabil, astfel fiind practic ca un Mini Calculator ce-l ai cu tine pretutindeni.

Astfel majoritatea bătrânilor au fost puși în dificultate de noile dispozitive, fiind foarte greu pentru ei ca să efectueze un apel telefonic.

Majoritatea persoanelor peste 65 de ani utilizează telefonul mobil pentru pentru mesaje și apeluri

Și ce să vezi, în urmă cu câțiva ani au început să apară telefoane mobile pentru vârstnici ce sunt gândite special pentru ei.

Ce este un telefon pentru bătrâni?

Un telefon pentru bătrâni este un dispozitiv mobil conceput pentru a fi ușor de utilizat și de înțeles de către persoanele în vârstă sau de către cei care au dificultăți în a utiliza tehnologia modernă, cum ar fi un telefon smart sau o tabletă.

Caracteristicile comune ale telefoanelor pentru bătrâni includ butoane mai mari și mai clare, ecrane mari și mai luminoase cu un font dimensionat coresunzător, meniuri simple, intuitive și funcții de apelare rapide către numere preîncărcate.

De asemenea, aceste telefoane pot avea și alte caracteristici speciale, cum ar fi funcția de amplificare a sunetului, care ajută la îmbunătățirea clarității și a volumului convorbirilor.

De ce un telefon pentru seniori și nu un smartphone?

Păi dacă cumpărați persoanei în vârstă un smartphone o să-i creeze mai multă frustrare decât bucurie.

Pentru că are prea multe opțiuni și este mult mai performant pentru ce are nevoie, o să se piardă rapid prin meniuri.

Un telefon pentru seniori are câteva funcții mari și late ce pot fi accesate doar cu câteva apăsări ale butoanelor și datorită fontului mare și al butoanelor supradimensionare sunt mult mai ușor de citit și acționat.

Adițional, spre deosebire de majoritatea smartphone-urilor, un telefon menit pentru seniori are uzual și un buton ce poate fi programat să efectueze o comandă rapidă: exemplu ar fi să te apeleze pe tine – fiul/fiica/nepotul/nepoata – odată ce este apăsat.

La ce să fii atent când cumperi un telefon pentru vârstnici?

Criteriile de selecție a unui telefon pentru un părinte sau rudă cu o vârstă mai înaintată nu sunt chiar atât de numeroși, însă o să vă enumerez câțiva ce cred eu că ar trebui să-i considerați.

  • display cât mai mare și cât mai luminos
  • sonerii cu volum mai mare
  • volum mai mare în buzzer (casca telefonului)
  • buton de SOS (sau comandă rapidă pentru apelare)
  • încărcare rapidă cu dock

Cel mai bun telefon pentru bătrâni din punctul meu de vedere

Cel mai bun telefon pentru bătrâni din 2023 31

 Alcatel 2019

DISPLAY2.4 inch cu font mare
BUTOANEMARI ILUMINATE
CONECTIVITATEBluetooth, 2G, GPRS
CARD SDMicroSD
CAMERĂ2MP

Modelul are un ecran destul de mare de 2.4Inchi ce este luminos și fontul are o dimensiune mai mare pentru a fi ușor de văzut.

Butoanele iluminate ale telefonului sunt mari și ușor de apăsat. Apelarea și răspunsul la telefon se poate face super ușor.

Modelul are și o cameră de 2MP ce permite capturarea unor fotografii. Însă să nu vă așteptați la performanțe foarte bune, e o cameră modestă.

Conectivitatea telefonului este doar 2G, acum sincer să vă spun nu știu care este compatibilitatea cu operatorii din țara noastră. Pe DIGI știu în mod sigur că acest telefon nu va funcționa dar pe Orange și Vodafone ar trebui să fie ok.

Sincer nu pot să vă garantez că rețeaua 2G o să rămână activă la infinit, însă avantajul ei ar fi semnalul foarte bun și acoperire extrem de bună în țară.

Ce mai este interesant la telefon este acel doc de încărcare, care după ce se descarcă telefonul poate fi plasat pentru încărcare.

Tu ai găsit o opțiune mai bună de telefon pentru bătrâni? Lasă te rog un comentariu mai jos.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani