Telefoanele replică le găsești la tot pasul în ziua de azi. De la replici Samsung până la replici de la branduri precum Apple.
Însă oricare ar fi brand-ul o replică rămâne în cele din urmă o replică.
Problema cu acestea este că nu respectă standardele de siguranță și calitate, deci vă pot pune în pericol sănătatea mai mult decât ați crede.
În acest articol am să vă pun la cunoștință 5 motive pentru care să eviți aceste telefoane replică și de ce ai fi mult mai ok cu un model de telefon de generație trecută.
1.Calitatea foarte slabă a modelelor
Fiind o replică calitatea lasă de dorit. Nu există control de calitate, punct! Telefoanele de multe ori au imperfecțiuni majore din punct de vedere fizic, partea de software nu este terminată având multe erori și probleme de performanță și pe lângă asta accesoriile incluse în pachet nu se cumpară nici pe departe cu cele originale.
2.Îți pui în pericol viața
Telefoanele nu respectă normele de siguranță internaționale. Astfel te poți trezi că-ți explodează în mână, ia foc în timp ce este la încărcat sau îți poate provoca iritatii.
Când vorbim de telefoane replică este esențial să ne gândim dacă brand-ul este atât de important pentru noi. Dacă o diferență de ceva sute de lei sunt mai importanți ca viața nostră. Până la urmă fiecare decide pentru el, dar este o chestie bună la care te poți gândi.
3.Specificații false
Fiind o replică îți poți imagina că cei care produs dispozitivul nu o să fie 100% sinceri cu specificațiile modelelor. Majoritatea din replici au specificații „înflorite” numai ca să te determine să le cumperi, însă dacă este să le analizezi hardware-ul realizezi că acei MP, acei GB sunt total falși. Sunt extrem de multe cazuri pe internet cu asemenea incidente.
4.Performanță jalnică
Telefoanele replică sunt printre cele mai slab performante dispozitive ce le poți achiziționa. Nu numai că nu se ridică la standardele din ziua de azi dar nu se ridică nici măcar la standardele de acum 5 ani. Nu crezi?
Uite mai jos un tabel, în acest tabel este un procesor întâlnit pe un Galaxy S20 replică și procesorul de pe Samsung Galaxy S9. Observi o diferență?
Procesorul de S9 este de aproape 10 ori mai rapid decât procesorul din replică. Când te gândești că un S9 second hand îl cumperi la același preț cu un S20 replică, nu știu ce să mai zic,
5.Probleme de securitate
Fiind un sistem de operare modificat să arate ca interfața Samsung One UI vă puteți imagina că securitatea nu este cea mai bună. Pe lângă faptul că nu primești update-uri o să te poți trezi că ai instalate aplicații false ce imită pe cele legitime în ideea ca să ți se sustragă informații personale.
Concluzia
Dacă îți place tehnologia (sau nu neapărat) ai vrea să ai ultimul model de telefon Samsung. Însă la cât de riscant este să deții un astfel de telefon, merită oare? Adică pentru 300€ poți să-ți iei lejer un model din generațiile trecute care garantat o să te satisfacă mult mai mult. Nu are ecran fără margini, poate nu are 3-4 camere însă e original și asta este tot ce contează.
Orele de cercetare și investițiile de milioanele de € sunt concretizate în acel telefon original, nu doar câteva weekend-uri și o echipă de câteva persoane ce doar au dat copy/paste la design și au creat un telefon replică Samsung.