Sterge Istoric Google simplu in doar cateva secunde 31

Sterge Istoric Google simplu in doar cateva secunde

Sterge istoric Google

Google a captat treptat suprematia in online.
Este unul din cele mai utilizate motoare de cautare la nivel global si au cel mai popular browser care este Google Chrome.
Dar odata ce ai instalat si facut un cont Google, sunt convins ca nu ai citit termenii si conditiile (nu stiu daca o face cineva ? )


Ei bine, browser-ul si implicit contul tau de Google salveaza unele informatii legate de tine.
Mai precis, site-urile pe care le accesezi, locatia de unde ai intrat pe internet, istoricul din Youtube, cautari de imagini , reclame pe care ai dat click si asa mai departe.
Google tine in siguranta informatiile si cu ajutorul lor iti creeaza un fisier pentru advertising.
Asta ajuta companiile sa-ti plaseze oferte, promotii si produse/servicii de care posibil sa fii interesat.

Ce este istoricul de cautare web din browsere?

Istoricul de căutare web este o înregistrare a tuturor căutărilor pe care le-ai efectuat pe internet folosind un motor de căutare, cum ar fi Google, Bing sau Yahoo. Atunci când ești autentificat într-un cont și folosești un motor de căutare, aceste căutări sunt înregistrate în istoricul tău.

Acest istoric include detaliile căutărilor, cum ar fi termenii sau frazele căutate, data și ora căutării, paginile web accesate și linkurile pe care le-ai deschis în urma căutării. Scopul acestui istoric este să-ți ofere acces rapid la căutările anterioare și să-ți permită să revezi sau să reaccesezi informații relevante.

Pentru unii utilizatori, istoricul de căutare web poate fi util, deoarece îi ajută să-și reamintească căutările anterioare sau să găsească rapid informații pe care le-au accesat anterior.

Cu toate acestea, pentru alții, această funcție poate ridica preocupări legate de confidențialitate. Păstrarea unui istoric detaliat al căutărilor poate însemna că alții pot accesa aceste informații dacă au acces la contul tău sau la dispozitivul tău.


Pana aici totul interesant si frumos, dar ce te faci daca vrei sa-ti stergi istoricul contului tau Google?
Eu am sa-ti prezint o metoda simpla si rapida de a sterge activitatea contului si istoricul din browsere cele mai utilizate in Romania. 

De ce ai sterge Istoric Google de cautare?

Exista mai multe motive pentru care ai vrea să faci acest lucru.

Am enumerat câteva mai jos:

 1. Confidențialitate: Eliminarea istoricului de căutare poate fi importantă pentru protejarea confidențialității. Informațiile din istoricul de căutare pot oferi o imagine detaliată a intereselor și activităților unei persoane, iar uneori aceste informații pot fi personale sau sensibile. Ștergerea istoricului este o modalitate de a evita ca aceste date să fie accesate de alte persoane sau utilizate în scopuri neintenționate.
 2. Spațiu și performanță: Unele dispozitive și browsere pot stoca o cantitate semnificativă de date, inclusiv istoricul de căutare, ceea ce poate ocupa spațiu de stocare. Ștergerea istoricului poate elibera spațiu și poate îmbunătăți performanța dispozitivului sau a browserului.
 3. Personalizarea căutărilor: Motoarele de căutare folosesc adesea istoricul tău pentru a personaliza rezultatele căutărilor și pentru a oferi recomandări mai relevante. În unele situații, ștergerea istoricului poate fi dorită pentru a obține rezultate de căutare mai neutre sau mai generale.
 4. Confuzie sau greșeli: Uneori, păstrarea unui istoric poate duce la confuzie sau la repetarea căutărilor anterioare. Ștergerea istoricului poate ajuta la menținerea unui mediu mai organizat și la evitarea repetării căutărilor.
 5. Securitate: În anumite cazuri, pentru a preveni accesul neautorizat la informații personale, cum ar fi parole sau detalii financiare, ștergerea istoricului de căutare poate fi o măsură de securitate suplimentară.

Sterge istoric Google in cateva secunde

1.In primul rand trebuie sa fii logat in cont, dupa acceseaza pagina https://myactivity.google.com/myactivity
2.In stanga ai o lista cu optiuni selecteaza Delete activity by (Sterge activitatea dupa)
3.Selectezi perioada pentru care vrei sa o stergi si dai Detele (Stergere) 

Sterge istoric Google Chrome

Setari/Setari avansate/Confidentialitate-Sterge istoricul de navigare  si selectezi elementele si perioada. 

Sterge istoric Mozilla Firefox

Istoric/Sterge istoricul recent selectezi elementele care vrei sa fie sterse si perioada. 

Sterge Istoric Opera

Preferinte/Securitate si Confidentialitate/Sterge istoricul de navigare apoi selectezi perioada si elementele ce le vrei sterse
Dupa repetarea pasilor de mai sus, contul tau Google nu va mai avea informatii legate de activitatea in online si nici browserele mentionate.
Dar totusi, pe viitor, invata sa folosesti Modul Icognito. ? 

Sterge Istoric Google de pe cont direct

 1. Desktop:
  • Deschide un browser web și accesează site-ul Google.
  • Asigură-te că ești autentificat în contul tău Google.
  • Apasă pe pictograma „Google Apps” din colțul dreapta sus (sau inițiala profilului tău, dacă ești conectat).
  • Selectează „Account” sau „Contul meu”.
  • Navighează la „Data & personalization” sau „Date și personalizare”.
  • Sub „Activity controls” sau „Controale activitate”, caută și selectează „Web & App Activity” sau „Activitate pe web și aplicații”.
  • Apoi, accesează „Manage activity” sau „Gestionează activitatea”.
  • Poți șterge anumite elemente individuale făcând clic pe cele trei puncte orizontale sau apăsând pe „More” și apoi „Delete”.
  • Pentru a șterge complet istoricul de căutare, selectează „Delete activity by” sau „Șterge activitatea după” din meniul din partea stângă și selectează intervalul de timp pentru care dorești să ștergi istoricul. Apoi, apasă „Delete”.
 2. Dispozitive mobile (Android/iOS):
  • Deschide aplicația Google sau un browser web și autentifică-te în contul tău Google.
  • Apasă pe pictograma profilului sau inițiala profilului tău din colțul dreapta sus.
  • Accesează „Manage your Google Account” sau „Gestionează contul tău Google”.
  • Apoi, mergi la „Data & privacy” sau „Date și confidențialitate”.
  • Aici, găsești opțiunea „Activity controls” sau „Controale activitate”. Apasă pe „Web & App Activity” sau „Activitate pe web și aplicații”.
  • Apasă pe „Manage activity” sau „Gestionează activitatea”.
  • Poți șterge elemente individuale apăsând pe cele trei puncte sau poți șterge întregul istoric apăsând pe „Delete activity by” sau „Șterge activitatea după” și selectând intervalul de timp.
Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani