România e în topul țărilor cu cel mai rapid internet din lume

cel mai rapid internet din lume

România e în topul țărilor cu cel mai rapid internet din lume

Nu te-ai aștepta ca România să fie în vreun top, mai ales la nivel global. Însă spre surprinderea ta (și a mea sincer) suntem în top la câteva lucruri mai mult sau mai puțin importante.

Pe lângă femei frumoase și mulți litri de bere consumați anual, România e în topul țărilor cu cel mai rapid internet din lume.

Conform unui studiu realizat de Ookla în Decembrie anul 2019 România este pe locul 4 la cel mai rapid internet din lume.

sursa: https://www.speedtest.net/global-index

Pe locurile fruntașe României se află țări precum Singapore, Hong Kong și Monaco însă datorită ratei de adopție a fibrei optice accelerate, posibil ca în anul 2020 România să mai urce o poziție în acest top.

Printre companiile ce furnizează cele mai rapide conexiune la internet se numără RCS&RDS, Telekom și UPC. Selecția este în ordine descrescătoare de la cel mai rapid, la cel mai încet internet conform unui studiu efectuat de broadbandspeedchecker.co.uk.

Situația pentru viteza internetului pe date mobile stă cu totul diferit. În acest top abia suntem în primele 50 de țări din lume.

Tu ce viteză ai la net? Lasă în secțiunea de comentarii un screenshot ?

Menține în viață blogul utilizând linkurile mele afiliate

Dacă dorești să-ți oferi contribuția ta acestui proiect, poți utiliza unul din link-urile mele afiliate. Pentru fiecare produs ce-l cumperi de pe unul din site-urile de mai jos, primesc un mic procent din achiziție fără un cost adițional pentru tine. Îți mulțumesc că îmi citești pagina și că ai considerat să accesezi linkurile. <3

Alte articole interesante

cel.ro

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani