sistem supraveghere HYDRA

Sistem de supraveghere cu recunoastere faciala dezvoltat de studenti

Sistem de supraveghere cu recunoastere faciala

Sistem de supraveghere cu recunoastere faciala dezvoltat de studentii din IASI

Sistemele de supraveghere conventionale sunt de ceva ani buni pe piata din Romania. Chiar daca tehnologiile de stocare si optica au evoluat treptat, principiul de functionare a lor ramane in mare parte neschimbat.
Mai precis sistemul de supraveghere inregistreaza spatiul de lucru si stocheaza informatia pe un HDD. In cazul in care a avut loc o spargere, tot ce trebuie sa faci este sa accesezi arhiva cu iregistrarea video.
Insa problema cu acest mod de securitate este ca abia a 2-a zi o sa sesizezi ca a avut loc o intrare prin efractie, in cazul in care doresti notificare imediata trebuie sa achizitionezi si un pachet de senzori de miscare. Dezavantajul cu aceasta tehnologie este faptul ca poate fi declansata de orice obiect ce se misca in cadru (un pahar ce cade de pe masa de exemplu). Astfel te alegi cu o notificare falsa si i-ai facut pe baietii de la securitate sa faca un drum degeaba pana la firma ta/casa ta.

Iris Robotics are solutia

Practic o echipa tanara de studenti din Iasi au pus bazele unui sistem foarte avansat ce iti permite sa conectezi sistemul tau de securitate actual la modulul HYDRA.
Practic HYDRA este un blackbox ce are in interior o placa electronica ce ajuta sistemul tau de securitate sa capete capacitatea de recunoastere faciala.

Demo Hydra
Stim cat de important este confortul dumneavoastra si siguranta cladirilor in care locuiti sau lucrati, asa ca am creat Hydra
Posted by IRIS Robotics on Friday, April 14, 2017

Acest sistem de supraveghere cu recunoastere faciala iti permite sa inregistrezi fetele angajatilor in asa fel incat sa eviti intrarea neautorizata in cadrul companiei tale sau pentru a le inregistra prezenta la munca. Poti vedea toate acestea direct de pe telefonul mobil si primesti notificari in timp real daca au aparut schimbari.
Sistemul HYDRA nu este o solutie universala nicidecum! Ci mai mult ca un plugin foarte util la tehnologii deja existente. E inca un layer de securitate ce merita sa-l ai la birou, in depozite si chiar acasa.
In cazul in care acasa ai o solutie de supraveghere, HYDRA se va integra cu ea fara probleme.
Mai multe detalii despre sistemul de securitate cu recunoastere faciala HYDRA gasiti aici.
Proiectul este in continua evolutie, insa in viitorul apropiat baietii de la Iris Robotics au anuntat ca vor face disponibil sistemul pentru achizitie.
 

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles

Pasionat de tehnologie?

Te invităm în grupul nostru de Facebook unde purtăm discuții constructive despre tehnologie și nu numai.

Articole direct pe mail săptămânal

Îți trimitem săptămânal un email cu toate articolele/materialele noi publicate fără spam

Prin abonare confirmați că ați citit termenii și condițiile și aveți peste 16 ani