[adinserter block="3"]
[adinserter block="3"]
Se incarca greu paginile de internet? Vezi 5 motive 49

Se incarca greu paginile de internet? Vezi 5 motive

Internetul este una din cele mai bune decoperiri ale ultimului secol.

Acesta ne permite sa ne conectam cu apropiatii, sa accesam informatii intr-o fractiune de secunda si mai ales sa vizualizam clipuri video cu catelusi pe Youtube.

In principal internetul din Romania este destul de rapid, dar in anumite situatii tehnologia pur si simplu nu vrea sa colaboreze cu noi, astfel anumite pagini web incep sa se incetineasca foarte mult sau pur si simplu sa nu se mai incarce deloc.

Insa care sa fie problema pentru care se incarca greu paginile de internet?

In articolul acesta am sa va dezvalui 5 motive pentru care paginile web se incarca greu atat pentru PC cat si pentru dispozitivele mobile, mai mult decat atat am sa va dau si posibile rezolvari.

1.Internet cu viteza mica de download

Daca viteza de download a internetului dumneavoastra nu este foarte mare atunci puteti experimenta dificultati la incarcarea paginilor web. Insa in ziua de azi aceasta posibilitate este destul de mica si mai mult este probabil ca viteza sa fie influentata de alti factori.(ex. router defect, cablu defect, nu aveti semnal GSM pe telefon).

Ca sa va testati viteza la internet cautati pe net „internet speed test” sau accesati pagina aceasta.

Daca aveti o viteza mai mica de 20mbps atunci e cazul sa treceti la un alt abonament.

2.Memorie RAM si/sau memorie interna insuficienta

Daca aveti un calculator sau telefon model mai vechi o sa sesizati ca performanta acestuia nu este tocmai ideala pentru o utilizare foarte cursiva. Astfel puteti experimenta anumite „blocaje”. Blocajele pot veni de la memoria interna sau memoria RAM.

Browserul prin intermediul caruia accesati internetul se utilizeaza de memoria RAM si memoria interna pentru a putea procesa cererile de pagini web noi.

Astfel daca acestea sunt mereu la 100% o sa experimentati incetiniri semnificative ale vitezei de incarcare a paginilor web sau chiar si restarturi aleatorii.

3.Procesor invechit

Paginile web includ elemente grafice si portiuni de cod ce trebuiesc executate pe calculatorul/telefonul dumneavoastra in asa fel incat sa puteti vizualiza materialul ce va intereseaza. Aceasta parte a procesarii o realizeaza in mare parte procesurul si in unele situatii placa video.

Dar pentru majoritatea situatiilor cand pagina web nu se incarca indeajuns de rapid, procesorul este cel care e vinovat.

Ca sa verificati ca este procesorul de vina, intrati in taskmanager si mergeti la sectiunea de procese. Aici ar trebui sa vedeti cat la % din procesor este utilizat si de ce aplicatie (daca este procesorul de vina ar trebui sa vedeti activitate peste 90% doar pe browser).

4. Browser web invechit

Standardele si tehnologiile web primesc update destul de constant. Nu numai performanta este imbunatatita dar in acelasi timp se rezolva si probleme de securitate.

Astfel browserele sunt actualizate destul de recent in asa fel incat sa se asigure ca dumneavoastra aveti cea mai buna experienta de utilizare.

In unele circumstante daca aveti un browser vechi (ex. Internet Explorer) acesta nu va functiona in parametri pe pagini web moderne. Astfel este recomandat sa utilizati un browser moden si actualizat. Doua sugestii ar fi: Opera sau Chrome.

Aditional puteti vizita aici un browser web interesant cu multe functii.

5. Module ce fac conflict

Browserele moderne au o serie de module ce aduc functionalitate in plus. Acestea sunt de multe ori gratuite si in principal intretinute de comunitate, astfel nu sunt extrem de bine optimizate o parte din ele si pot crea conflicte.

Un modul foarte popular ce este instalat pe foarte multe browsere este un Adblocker. Acesta blocheaza reclame si va ofera o experienta de utilizare „curata”.

Dar aceste aplicatiile de blocat reclame pot „elimina” si alte elemente de pe pagina ce nu sunt neaparat reclame. Astfel se pot cauza conflicte iar pagina web nu se va incarca sau se va incarca foarte greu.

Sfatul meu este sa dezactivati modul cu modul si sa vedeti exact care cauzeaza problema.

Cam acestea ar fi majoritatea variantelor pentru care se incarca greu paginile de internet. Daca nici una din metode nu a functionat, va rugam sa ne scrieti un comentariu mai jos si o sa rezolvam problema impreuna.

Dan Mutu este fondatorul și editorul șef la GeekChronicles.ro. Contribuitor activ la secțiunile revistei Geek Chronicles și la secțiunea de Forum. Cunoștințele predominante sunt în domeniile: tehnologiei, marketing și suport tehnic.
Geek Chronicles